AFAD’dan 81 vilayet valiliğine genelge

tarafından
39
AFAD’dan 81 vilayet valiliğine genelge

Son dakika haberi!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD) Başkanlığı, valiliklere genelge gönderdi.

Genelgede, afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması iş ve süreçlerinin yürütülmesi için Valilik/Kaymakamlık bünyesinde daha evvel oluşturulan ünitelerin misyonlarına devam edeceği bildirildi.

Birimler, muhtaçlık durumunda teknik ekipman ve işçi bakımından dayanak sağlayacak ve belirlenen tahliye bilgilendirme ve müracaat noktalarının adres ve irtibat bilgiler Valilik/Kaymakamlık internet ve toplumsal medya hesapları üzerinden paylaşılacak.

BİLET FİYATLARI KARŞILANACAK

“Yol Masraf Belgesi” talep eden depremzede vatandaşlar “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilecek.

Tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin de bilet fiyatları karşılanacak. Kendi imkânları ile bilet alan afetzedelerin talep etmeleri halinde bilet fiyatları ödenecek, yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların TC kimlik numaraları üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Çıkış vilayetlerindeki tahliye bilgilendirme ve müracaat noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak talepleri halinde yol masraf meblağları karşılanacak.

7/24 çalışma temelli oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü imkân ve kolaylık daha evvel yapıldığı formda kesintisiz yürütülecek.