Ahmet Bolat kimdir? THY İdare Konseyi Lideri Ahmet Bolat kaç yaşında ve nereli?

tarafından
37
Ahmet Bolat kimdir? THY İdare Konseyi Lideri Ahmet Bolat kaç yaşında ve nereli?

Ahmet Bolat, 1959 yılında Konya’da doğmuştur. 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sanayi Mühendisliği kısmından mezun olduktan sonra 1984’te A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Sanayi ve Operasyonlar Mühendisliği kısmında doktorasını tamamlamıştır.

Ahmet Bolat iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır.

1985 ve 1988 yılları ortasında University of Michigan’da araştırma vazifelisi, öğretim vazifelisi ve yardımcı doçent vazifelerinde bulunmuştur.

1988’den 2005’e kadar olan periyotta Riyad King Saud University’de Sanayi Mühendisliği Departmanın’da yardımcı doçent, doçent ve profesör durumlarında misyon almıştır.

2005 yılında Türk Hava Yolları’nda Yatırım İdaresi Başkanlığı vazifesine atanan Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2012-2022 yılları ortasında Türk Hava Yolları’nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak misyon yapmıştır.

Görev mühleti boyunca Türk Hava Yolları’nın stratejik büyüme planını yönetmiş ve Türk Hava Yolları filosuna yaklaşık 550 uçağın temini sürecinde vazife alan takımın başında yer almıştır.

Uluslararası Münasebetler ve İttifaklar’dan da sorumlu olan Prof. Dr. Ahmet Bolat, Devlet İlgileri mevzularını ve havayolu ortakları ile ticari mutabakatları yönetmiş, güzelleşen ikili ilgiler ile paydaşlık ve uçuş ağı gelişimini sağlamıştır. Prof. Dr. Ahmet Bolat ayrıyeten Türk Hava Yolları’nın İttifak seçim projesinin fizibilite çalışmalarına liderlik etmiştir.

Prof. Dr. Ahmet Bolat 2022 yılı prestijiyle Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İdare Heyeti ve İcra Komitesi Lideri olarak atanmıştır.