Aizanoi Antik Kenti’nin etrafındaki konakların onarımı tamamlandı

tarafından
36
Aizanoi Antik Kenti’nin etrafındaki konakların onarımı tamamlandı

Anadolu’daki en yeterli korunmuş antik yapılarından Zeus Tapınağı’na mesken sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Süreksiz Listesi’ndeki Aizanoi Antik Kenti’nin etrafında harabe durumdaki tarihi konaklar aslına uygun restore edildi.

Antik kentte incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Ali Çelik, yaptığı açıklamada, bölgedeki konakların yine hayat bulduğunu söyledi. Çelik, Aizanoi‘nin tarih tutkunları ve turistlerin uğrak yeri olması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü lisana getirdi.

Antik kentteki zenginlikleri daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Çelik, “Bir vakitlerin bu güçlü Roma kentinde bugün de tarihle iç içe, büyüleyici hoşlukların içinde hayat devam ediyor. Tarihi zenginlikleriyle turizm potansiyeli açısından epey kıymetli bir hazineye sahibiz. Tüm gaye ve uğraşımız da bu potansiyeli verimli ve faal kullanarak eşsiz hazinemizi daha çok beşerle buluşturmak” dedi.

Vali Çelik, antik kentin doğal hoşluklarını ve tarihi pahalarını keşfetmeyi kolaylaştıracak elektrikli araçların da hizmete gireceğini kelamlarına ekledi.