Akşener’den İnce’nin adaylıktan çekilmesine ait yorum: Saygı duyuyorum, bundan sonra ne olur göreceğiz

tarafından
38
Akşener’den İnce’nin adaylıktan çekilmesine ait yorum: Saygı duyuyorum, bundan sonra ne olur göreceğiz

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini ait şu sözleri kullandı:

“İstifasına hürmet duyuyorum. Fakat istifasına götüren, belden aşağıya vuranları içim acıyarak izledim. Bundan sorna ne olur göreceğiz. Hasebiyle İnşallah her şey âlâ olur.” dedi.

Bununla birlikte Akşenir’in gündeminde, İnce’nin “Hiçbir mazeretleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün hatası bize atacaklar.” açıklaması da vardı.

“SEÇMENİN KALBİNE GİREMEZSEK SORUMLUSU BİZİZ”

Akşener, “Biz şayet Millet İttifakı olarak seçmenin kalbine kâfi bir halde giremezsek, kimse bu durumdan hatalı değildir. O hatalı, bu hatalı diye bir durum yoktur.” diye konuştu.

Akşener,, seçimi kazanmaları durumunda hangi bakanlığın hangi partiye verileceği konusunu konuşmadıklarını söyledi. DÜZGÜN Parti Genel Balkanı, partilerin alacağı oy oranına nazaran bakanlıkların dağıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Hiçbir bakanlık ismi konuşulmadı. Devletin 8 kıymetli bakanlığı vardır. Bunların arasıda adalet vardır, karşılığında içişleri vardır. Adeleti alan içişelerini bırakır. Dışişleri vardır, karşılığı MSB’dir. MEB’in karşılığı sıhhattir. Biz evvel CHP ile oturacağız. İki parti ortasında görevlendirmeler yapıldıktan sonra,, elbette CHP, Millet İttifakı’nın öteki üyelerine aldığımız bakanlıklardan kimilerini vermek istiyorum diyebilir.”

“SAAT 22:00’DE ÖTEKİ ARKADAŞLARLA BİRLİKTE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE OLACAĞIM”

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi sonrasında, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine ait soruya Akşener, “Şu an kimseyle görüşmedim, zira Denizli’deydim.” karşılığını verdi.

Katıldığı canlı yayın için hazırlık yaptığını, bu sebeple kimseyle görüşemediğini vurgulayan Akşener, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde Millet İttifakı’nı oluşturan 6 partinin genel liderinin bir ortaya geleceğini belirterek, “Saat 22.00’de öteki arkadaşlarla bir arada Cumhuriyet Halk Partisi’nde olacağım.” dedi.

Söz konusu toplantının 2 gün evvel kararlaştırıldığını söz eden Akşener, “Seçim günü nasıl bir sistem yapılacak?” sorusunun konuşulacağını söyledi.

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilme kararına hürmet duyduğunu belirten Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Twitter üzerinden bir daveti oldu, ona da çok olumlu baktığımı söz etmek isterim.” dedi.