Akşener’den İnce’nin adaylıktan çekilmesine ait yorum: Saygı duyuyorum, bundan sonra ne olur göreceğiz

tarafından
32
Akşener’den İnce’nin adaylıktan çekilmesine ait yorum: Saygı duyuyorum, bundan sonra ne olur göreceğiz

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini ait şu tabirleri kullandı:

“İstifasına hürmet duyuyorum. Lakin istifasına götüren, belden aşağıya vuranları içim acıyarak izledim. Bundan sorna ne olur göreceğiz. Dolasıyla İnşallah her şey yeterli olur.” dedi.

Bununla birlikte Akşenir’in gündeminde, İnce’nin “Hiçbir mazeretleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün cürmü bize atacaklar.” açıklaması da vardı.

“SEÇMENİN KALBİNE GİREMEZSEK SORUMLUSU BİZİZ”

Akşener, “Biz şayet Millet İttifakı olarak seçmenin kalbine kâfi bir formda giremezsek, kimse bu durumdan hatalı değildir. O hatalı, bu hatalı diye bir durum yoktur.” diye konuştu.

Akşener,, seçimi kazanmaları durumunda hangi bakanlığın hangi partiye verileceği konusunu konuşmadıklarını söyledi. UYGUN Parti Genel Balkanı, partilerin alacağı oy oranına nazaran bakanlıkların dağıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Hiçbir bakanlık ismi konuşulmadı. Devletin 8 kıymetli bakanlığı vardır. Bunların arasıda adalet vardır, karşılığında içişleri vardır. Adeleti alan içişelerini bırakır. Dışişleri vardır, karşılığı MSB’dir. MEB’in karşılığı sıhhattir. Biz evvel CHP ile oturacağız. İki parti ortasında görevlendirmeler yapıldıktan sonra,, elbette CHP, Millet İttifakı’nın başka üyelerine aldığımız bakanlıklardan kimilerini vermek istiyorum diyebilir.”