ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener: Köy okullarını tekrar açacağız

tarafından
51
ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener: Köy okullarını tekrar açacağız

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, seçim mitingleri kapsamında Nevşehir’de konuştu.

3 yıl boyunca esnaf gezdiğini ve o esnaf dükkanları içinde bir defa bile partisini övmediğini anlatan Akşener, “Başka partileri yermedim. İnsanımızı, milletimizi, emeklileri dinledim.” dedi.

Çözüm üretmeye çalıştığını anlatan Akşener, “En düşük emekli maaşı taban fiyat kadar olmalıdır.” diyerek “Geçen sene 5 bin lira olan kurban bugün 15 bin bir karar vereceksiniz. O inancımızın gereğini yerini getirmek istiyorsanız bir Meral’e bir Kemal’e oy vereceksiniz.” diye konuştu.

Akşener’in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Atanamayan öğretmenler var aranızda. Rektörlerin, dekanların özel kaleminde bir ay çalışıp en yeterli maaşlarla takım alanlar bu ülkede. Ayısı olan dayısı olanlar atanıyorsa batsın bu dünya. Emeklileri dinledim 5 farklı emekli maaşı var. Başladım tahlili üretmeye. Ve dedim ki en düşük emekli maaşı taban fiyat seviyesinde olsun. 7 bin 500 yaptılar yetmez.

“KÖY OKULLARINI TEKRAR AÇACAĞIZ”

Emekli kardeşlerim kurban kesebilecek misin? Geçen sene 5 bin lira olan kurban bu yıl 15 bin. Karar vereceksiniz onun gereğini yerini getirmek istiyorsanız oy vereceksiniz. Bir Meral’e bir Kemal’e oy vereceksiniz. Emekli kardeşlerim göreceksiniz, 15 bin lira ikramiyeniz hesaplarınızda olacak. 100 bin öğretmen tayini yapacağız bir ay içinde. Köy okullarını tekrar açacağız.

İnançlarımız üzerinden birbirimize düşman edilen bir lisan var. Ben bunu reddediyorum. Mesala dün sayın Erdoğan, Ankara’da ‘Alevilere hürmet duyarız, her tipe hürmet duyarız’ Bu nasıl saygısızlıktır. İnsanız, biz insan. Sünni’siyle, Alevi’siyle insanız. Ne demek çeşit, cins ne demek… Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize çeşit diyor. Hayvan mıyız, bitki miyiz? Biz insanız Allah’ın yarattığı kuluz.

“BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ”

Bir oburu çıkıyor diyor ki, “Millet İttifakı kazanırsa, erkek erkeğe evlilik olurmuş.” Bu nasıl bir fantezidir. Bütün psikiyatrları bu arkadaşları muayene etmeye davet ediyorum. Bu türlü devlet yönetilemez.