Alaçatı Ot Şenliği tarihleri aşikâr oldu: 2023 Alaçatı Ot Şenliği programı

tarafından
32
Alaçatı Ot Şenliği tarihleri aşikâr oldu: 2023 Alaçatı Ot Şenliği programı

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Şenliği 27-30 Nisan tarihleri ortasında gerçekleştirilecek. Bu yıl sarsıntının yaralarını sarmak hedefiyle düzenlenecek şenliğin teması ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlendi.

Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki ana teması “Yeniden Doğuş” olacak. Şenliğin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in iştirakiyle gerçekleşecek, Şenlik Korteji ise 28 Nisan Cuma günü ünlü isimler eşliğinde yapılacak.

DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLİN YÖRESEL ESERLERİ SERGİLENECEK

Depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in bölgesel lezzetlerinden oluşturulacak stantlarla, vatandaşlara ve lokal üreticilere takviye olunacak. Hatay’ın künefesinden, içli köftesine, Malatya’nın kayısısından Gaziantep’in baklavasına kadar birçok eser sergilenecek.

KARSU SAHNE ALACAK

28 Nisan Cuma akşamı ismini Hatay’ın Karsu köyünden alan ve zelzelede çok sayıda akrabasını kaybeden müzikçi Karsu Dönmez sahne alacak. Rock müzik kümesi Duman da şenlikte sahne alacak.