Almanya, akrabalarının yanına gelen depremzedelerin ülkede kalma müddetini uzattı

tarafından
37
Almanya, akrabalarının yanına gelen depremzedelerin ülkede kalma müddetini uzattı

Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, Almanya’da akrabalarının yanında kalan Türk depremzedelerin ülkede 3 ay daha kalmalarına müsaade verildiği belirtildi.

Açıklamada 6 Şubat-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Türkiye’deki bir Alman diplomatik misyonu tarafından verilen geçerli bir vize ile Almanya’ya giriş yapanların 6 Ağustos’a kadar oturma müsaadesi zorunluluğundan muaf tutulacağı tabir edildi.

Söz konusu düzenlemenin yarın yürürlüğe gireceği aktarılan açıklamada, bunun “kolaylaştırılmış süreçle” vize almış ve Almanya’da yasal bir biçimde bulunan Türk vatandaşları için geçerli olduğu belirtildi.

Açıklamada kelam konusu bireylerin yabancılar dairesine gitmelerinin de gerekmediği kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, ülkede yaşayan Türklerin ve Suriyelilerin, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen yakın akrabalarını 3 aylık mühletle Almanya’ya getirebilmeleri için vize kolaylığı sağlanması konusunda anlaşmıştı.

Bu kapsamda zelzeleden etkilenen yaklaşık 9 bin 500 Türk vatandaşına Almanya’da süreksiz olarak kalması, yaklaşık 900 Türk vatandaşına da birebir sebeplerden aile birleşimi çerçevesinde vize verilmişti.