Almanya ile gözaltı tansiyonu

tarafından
36
Almanya ile gözaltı tansiyonu

Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel ve Sabah Avrupa Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay’ın Almanya’da gözaltına alınmasının akabinde Ankara harekete geçti. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bir FETÖ mensubunun temelsiz ihbarıyla gaye alınan gazetecilerin derhal özgür bırakılmalarını bekliyoruz.” sözü kullanıldı. Akabinde iki gazetecinin özgür kaldığı haberi geldi.

Almanya gözaltı nedeniyle gün uzunluğu yansıların amacındaydı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Olayın izah edilir yanı yok. FETÖ’cülerin Avrupa’daki gazetecileri engellemeye çalıştığını biz biliyoruz, Almanya’nın bu çalışmalara müsamaha göstermesi bir garabet, resmen buna alet oluyorlar. Bu hadisenin seçimlerden çabucak sonra olması da ayrıyeten manidar.” açıklamasında bulundu.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, twitter üzerinden yaptığı açıklamada Almanya’nın basın özgürlüğüne hürmet göstermesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Gazetecilerin FETÖ’cülerin şikayeti üzerine gözaltına alınmasını kınıyoruz. FETÖ’cüler bulundukları her ülke için güvenlik tehdididirler. Almanya’nın dikkate alması gereken budur.” dedi.

İletişim Lideri Fahrettin Altun yapılan kabul edilemez olduğunu belirterek “Almanya’nın gazetecileri susturmaya yönelik bu tavrını kabul edilemez buluyor ve bu ülkedeki basın özgürlüğüne yönelik baskıdan telaş duyuyoruz. FETÖ’cüleri himaye eden ve bu kanlı terör örgütünün faaliyetlerine müsaade veren Alman makamlarını bu yanlış tavırdan geri dönmeye çağırıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.