AÖF imtihan girişi nasıl yapılır? 2023 Açıköğretim (AÖF) orta imtihanları online mı yapılacak?

tarafından
38
AÖF imtihan girişi nasıl yapılır? 2023 Açıköğretim (AÖF) orta imtihanları online mı yapılacak?

AÖF bahar periyodu imtihan tarihleri, imtihana iştirak sağlayacak Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından sorgulanıyor. Öğrenciler, Açıköğretim imtihanları için “AÖF imtihan girişi nasıl yapılır?” sorusuna cevap arıyor. Pekala, AÖF imtihan girişi nasıl yapılır, imtihanlar online mı yapılacak?

AÖF İMTİHANLARI NE VAKİT?

Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan 2022-2023 imtihan takvimiyle birlikte AÖF bahar periyodu imtihan tarihleri belirli oldu.

Buna nazaran; AÖF bahar devri orta imtihanları 8-9 Nisan 2023 tarihinde başlayacak ve 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde sona erecek.

AÖF İMTİHAN GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Sınava esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Sınava başlayabilmeniz için sayfanın altında yer alan “Sınav yönergesi ve kurallarını okudum, kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyip “Sınavı Başlat” butonuna basmanız gerekmektedir.

Sınavınızı başlatmak istemiyorsanız “Vazgeç ve Ders Listesine Dön” butonuna basarak ilgili oturumdaki sorumlu olduğunuz dersler listesine dönebilirsiniz.

“Sınavı Başlat” butonuna bastığınızda seçilen dersinize ilişkin bir oturum oluşturulur ve imtihan anındaki her süreç bu oturum üzerinden gerçekleştirilir.

SINAVLAR ONLİNE MI OLACAK?

Öğrenciler YÖK’ün aldığı uzaktan eğitim kararı sonrası imtihanların nasıl yapılacağını merak ediyor. Şimdi imtihan biçimiyle ilgili üniversiteden bir açıklama gelmedi.

Online imtihan kararı alındığında öğrenciler anadolu.edu.tr adresinden öğrenci numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak imtihanları başlatıyor.

Online imtihan kararı alınması durumunda imtihanların misal biçimde yapılması öngörülüyor.