Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

tarafından
38
Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli üzere kentlerden gelenler, hudut kapısı önünde kuyruklar oluşturdu.

Ayvalık-Midilli ortasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, yoğunluk nedeniyle ek seferler koydu.

Deniz ulaşımı firması sahibi Eşref Jale, yaptığı açıklamada, Midilli başta olmak üzere Ege’deki birçok Yunan adasına ağır talep olduğunu söyledi.

Midilli-Ayvalık ortasında yolcu nakliyeciliği yapan firmaların ek seferler düzenlemek zorunda kaldıklarını belirten Jale, “Bugüne kadar hiçbir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ayvalık hudut kapısından dışarıya bu kadar ağır çıkış yoktu. Bu durum bizim üzere acenteler için ekonomik manada memnuniyet verici.” dedi.

Tatilcilerden Mehmet Ali Sicim ise 3 günlük tatili ailesiyle Yunanistan’ın Midilli Adası’nda geçirmek istediğini tabir ederek, “Bugüne kadar Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki pek çok adasını gezdik. Midilli Adası’nı görmemiştik. Artık ise bu hoş adayı görmeye gidiyoruz. Türkiye’de tatil yapmak ekonomik manada bizi biraz yorduğu için tatil fırsatlarını Ege Adaları’ndan yana kıymetlendirmek durumunda kalıyoruz.” diye konuştu.

Midilli Adası’na gitmek için İstanbul’dan Ayvalık’a gelen tatilcilerden İbrahim Naybant ise 3 günlük tatilin kendileri için fırsat olduğunu ve arkadaşlarıyla tercihlerini de birinci kez gideceği Midilli Adası’ndan yana kullanmaya karar verdiklerini kaydetti.

Tatilcilerden Gökhan Şahin ise Midilli Adası’nı öbür tatil bölgelerine nazaran daha sakin olduğu için tercih ettiklerini söyledi.

Öte yandan deniz hudut kapısı yakınındaki otoparklar da tatilcilerin araçlarıyla doldu.