Bağcılar’da annesini öldürüp başını sokağa atan sanık için istenen ceza belirli oldu

tarafından
26
Bağcılar’da annesini öldürüp başını sokağa atan sanık için istenen ceza belirli oldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, geçtiğimiz yıl Eylül ayında annesini öldürdükten sonra başını balkondan atan Ali S.’nin savcılıkta verdiği tabirine yer verildi.

Olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirten Ali S., “Olay günü uyuşturucu unsur kullanmıştım. Ben 14 yaşımdan beri uyuşturucu unsur kullanmaktayım. Olaydan yaklaşık üç gün öncesinden beri hatırlamadığım sıklıkla uyuşturucu unsur içmiştim. En son olaydan bir mühlet evvel yeniden uyuşturucu kullandım. Son hatırladığım detay da budur. Ben yaklaşık 5 ya da 6 sene şizofreni tedavisi gördüm. Daha önce bu hastalığımla ilgili komaya girdiğim olmuştu. Olay sonrasına ait gözümü açtığımda karakolda nezarethanede olduğumu hatırlıyorum.” dedi.

Annesiyle ortasında bir sorun olmadığını söyleyen Ali S., uyuşturucu kullandığı için annesiyle tartışmalar yaşadığını, bazen de kendisinden para istediğini söyledi.

Olaydan bir müddet evvel İzmir’de dönemlik olarak güvenlik işinde çalıştığını anlatan sanık, “Annemle ortamızda muhakkak arbede boyutuna varacak bir olay yaşanmamıştı. Uyuşturucu içme anından evvel anneme ait rastgele bir berbat fikrim, planlamam olmadı. Bu türlü bir detay hatırlamıyorum” tabirlerini kullandı.

Mahkemedeki sözünde ise Ali S., “Ben annemin hasta olduğunu ve güzelleşeceğini biliyorum. Anneme rastgele bir ziyan vermeyi hiçbir vakit düşünmemiştim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Hür bırakılmamı talep ederim” dedi.

8’İ ÖLÜMCÜL, 13 KESİCİ ALET YARASI

İddianamede otopsi raporuna da yer verildi. Olay tarihinde başı ayrılmış ve yanık halde bulunduğu bildirilen Hava S.’nin bedeninde 13 adet kesici, delici alet yarası tespit edildiği, bu yaraların 8 adedinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Ayrıyeten Hava S. vefatının kesici delici alet yaralanması sonucu meydana geldiği kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı Ali S.’nin ‘Canavarca hisle yahut eziyet çektirerek üstsoydan akrabayı taammüden öldürme’ cürmünden ağırlaştırılmış müebbet mahpusunu talep etti.

Ayrıca, öldürme aksiyonu sonrası konutu ateşe vermesi gerekçesiyle de ‘Genel güvenliğin taammüden tehlikeye sokulması’ cürmünden 6 aydan 3 yıla kadar mahpusu istendi.