Bakan Dönmez: Birinci etapta bin personelimizi istihdam edeceğiz

tarafından
40
Bakan Dönmez: Birinci etapta bin personelimizi istihdam edeceğiz

Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Kurumu’nda çalışan madencilerle yerin 173 metre altında iftar yemeğine katıldı.

Madencilerin helal rızık kazandığını ve fedakarlık gösterdiğini belirten Dönmez, 10 bine yakın madencinin zelzele bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılarak tüm milletin takdirini kazandığını söyledi.

Enerji bağımsızlığına vurgu yapan Dönmez, “Enerjide bizim üzerinde durduğumuz kıymetli konulardan birisi güçte tam bağımsız hale gelinmesi. Maalesef ülkemiz güçte gerek doğal kaynaklar açısından gerekse öbür teknolojik açıdan dışa bağımlı bir ülke durumunda. Fakat son yıllarda yapmış olduğumuz ataklarla artık bu oranı bilakis çevirmeye başladık.

Gerek kömür üretimindeki artış gerekse başka doğal kaynaklardaki ve yenilenebilir güç kaynaklarına bağlı yapılan tesislerdeki kapasite artışı bizi dışarıya karşı bağımlı olmaktan kurtarır hale geldi. Olağan ki tek dileğimiz, temennimiz tam bağımsız olmak. Bunun için de en değerli araçlarımızdan birisi de doğalgazdaki yeni keşfimizin milletimizle buluşacağı an. Cumhurbaşkanımızın da tabir ettiği üzere bayramdan evvel arife günü ayın 20’sinde doğal gazı karada Filyos doğal sürece tesislerinde buluşturmuş olacağız.” açıklamasında bulundu.

İLK ETAPTA BİN PERSONEL ALINACAK

TTK’da emekliliğe bağlı olarak kimi çalışanların işten ayrıldığını belirten Bakan Dönmez, “Ayrılan emekçilerimizin yerine yenisini alma kararı aldık. Birinci etapta bin çalışanımızı inşallah istihdam edeceğiz. Yakın bir tarihte de bununla alakalı duyuruları ve ilanları çıkaracağız.

Yine Türkiye Petrolleri Anonim İştiraki Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tam teçhizatlı, tam donanımlı yanık tedavi merkezi oluşturduk. Sekiz üniteli yanık tedavi merkezi de başta Zonguldak olmak üzere, komşu vilayetlere hizmet vermek üzere çalışır hale getirildi.

Gönül ister ki olağan o ünitelere muhtaçlığımız olmasın lakin gereksinimimiz olduğu anda da buradan bir çalışanımızı yahut bir vatandaşımızı daha uzak yerlere götürmeden anında tedaviye başlayalım, müdahale edebilelim. O tesisimizi de ünitemizi de Sıhhat Bakanlığı’na teslim ederek çalışır hale geldi.” diye konuştu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın kentteki bir diyaliz merkezindeki ekipmanların yenilenmesiyle ilgili çalışma yürüttüğünü belirten Bakan Dönmez, “Çaycuma’da meslek yüksekokulunda deniz sondaj eğitimi için öğrencilerimizin tecrübelerini arttırmak hedefiyle sondaj kulesi kuracağız. Yani fiilen bir sondaj kulesi kurmak suretiyle oradaki gençlerimizin eğitiminde onların kullanımına sunmuş olacağız. Tekrar buradaki öğrenci kardeşlerimiz milletlerarası standartlarda pratik eğitim alacaklar ve mezun olduktan sonra da çok rahatlıkla alanda gidip çalışabilecek yetkinliğe gelecekler.” tabirini kullandı.