Bakan Özer’den okul öncesi eğitim fiyatlarıyla ilgili açıklama

tarafından
37
Bakan Özer’den okul öncesi eğitim fiyatlarıyla ilgili açıklama

AK Parti Ordu milletvekili adayı da olan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kentte Okul Öncesi Eğitim Kıymetlendirme Toplantısı’na katıldı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına dair açıklamalarda bulunan Özer, “Buradan bir müjdemiz daha var. Tüm Türkiye’de okul öncesi eğitimi erişimini kalıcı kılmak için çalışmalarımız var. 5 yaşı hallettik. Amacımız; 4 yaş ve 3 yaşı da okul öncesi eğitime dahil etmek ve oradaki oranları yükseltmek. 3-5 yaş ortasında OECD ortalamasını yakalamak ile ilgili ağır bir halde çalışıyoruz.” dedi.

”ÜCRETLERİN TAMAMINI KALDIRIYORUZ”

Okul öncesi eğitimdeki fiyatlara ait de konuşan Bakan Özer şöyle devam etti:

“Okul öncesi eğitim ile ilgili valilik tarafından komiteler becerisi ile belirlenen fiyatlar vardır. Yarım gün 50 lira-100 lira. Tam gün eğitim veren kreşlerde ise 400 lira, 500 lira üzere. Ulusal Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayalı olarak bu fiyatlar tahakkuk ediliyordu.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde bu fiyatların tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbir noktasında; ister tam gün isterse yarım gün eğitim yapsın, hiçbir isim altında okul öncesi eğitimden katiyetle fiyat alınmayacak.”