Balıkesirspor kafilesine saldıran taraftar kümesinden açıklama: Kabul edilmez bir komplo

tarafından
32
Balıkesirspor kafilesine saldıran taraftar kümesinden açıklama: Kabul edilmez bir komplo

TFF 2’nci Lig Kırmızı Küme’de kulübün borçları yüzünden aldığı transfer yasağı nedeniyle altyapı oyuncularının yükte olduğu takımıyla en yakın rakibi Uşakspor’a deplasmanda 2-0 yenilip, bitime 7 maç kala düşme çizgisinde kalan Balıkesirsporlu futbolculara, taraftarlar deplasman dönüşünde hücumda bulundu.

Görüntülerde evvel yumruklar, akabinde sandalyelerle futbolculara vurup ellerine geçirdikleri tabak ve bardakları fırlatan holiganların kafile otobüsüne kaçmaya çalışan oyuncuları takip ederek tesis dışında da darp etmeye devam ettikleri görüldü.

Holigan taraftarlar, küfürlü reaksiyon de gösterdikleri futbolcuların ekip otobüsüne binmelerine mahzur olmaya çalıştı. Atağın akabinde Balıkesirspor’un 20 yaşındaki altyapı patentli oyuncusu Görkem Altun’un kolunda kırıklar olduğu, kimi futbolcularda da ufak çaplı yaralanmalar bulunduğu öğrenildi.

TARAFTAR KÜMESİNDEN AÇIKLAMA

Takım dün idman yapmazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Balıkesirspor’un taraftar kümesi ’10Kolikler’ ise toplumsal medyada açıklama yaparak, kendilerini savundu.

Uşak Vilayet Spor Güvenlik Konseyi’nin deplasman taraftarına tribüne girişi yasaklamasına karşın maça gidip, hengame imajlarının taraftar kümesine yapılmış komplo olduğunu savunan taraftarların açıklamasında, “Balıkesirspor’a hizmet eden, dayanak veren herkes bizim için kutsaldır. Bizim uğraşımız yanlış zihniyetlerdir. Gündem olan arbede imajları taraftar kümemize yapılmış kabul edilmez bir komplodur.” denildi.