Banka müdüründen 55 milyon dolarlık vurgun savı | Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Muslera ek tabir verdi

tarafından
39
Banka müdüründen 55 milyon dolarlık vurgun savı | Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Muslera ek tabir verdi

İstanbul’un Beşiktaş ilçesi Levent’te bir banka şubesinde “özel kapalı fon” sistemiyle ortalarında ünlü futbolcuların bulunduğu şahısları dolandırıldığı teziyle yürütülen soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera’nın bir sefer daha adliyeye gelerek ek söz verdikleri öğrenildi.

SAVCIYLA GÖRÜŞTÜLER

Soruşturma devam ederken olayın mağdurları ortasında bulunan ve daha evvel söz veren Terim, Belözoğlu ve Muslera bugün de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Terör ve Örgütlü Cürümler Ofisi savcısına çıkan 3 ismin ek tabir ve kanıtlarını sunduktan sonra adliyeden ayrıldıkları öğrenildi.

Ünlü isimlerin gazetecilerin imaj almaması için acil çıkış kapısından çıkarıldıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da mağdurları ortasında bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı argüman edilen banka şube müdürü Seçil Erzan, 11 Nisan’da tutuklanmıştı.

Yaptığı çalışmada, şube müdürünün elden yüksek paralar vererek müştekilerin itimadını kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık bir haksız çıkar elde ettiği saptandı.

Seçil Erzan tabirinde borsada para kaybettiğini, aldığı payların de batması üzerine girdiği çıkmazdan kurtulmak için müşterileri ortasında kar vaadiyle fon sistemine girdiğini söylemişti.

Mağdurların, şikayetçilerin anlatımıyla genişletilen soruşturma kapsamında paraları yurt dışına taşıdığı argüman edilen 5 şüpheliden 3’ü daha tutuklanmıştı.

DENİZBANK’TAN AÇIKLAMA

Denizbank da, Levent Büyükdere Şubesi Müdürü’nün karıştığı olaya ait açıklama yapmıştı.

Açıklamada 7 Nisan’da bankaya birinci şikayetin ulaştığını ve bunun üzerine inceleme başlatıldığı, 10 Nisan’da raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildiği ve Seçil Erzan’ın birebir gün gözaltına alındığı belirtilmişti.

Belgelerin düzmece olduğunu açıklayan DenizBank, “Seçil Erzan tarafından düzenlendiği tez edilen, mevzuatta karşılığı olmayan, afaki meblağlar içeren, ödeme taahhüdü bulunmayan, ajanda yaprağına ya da düz A4 kağıda yazılan bir kısım dokümanlardır.” sözlerini kullandı.

Açıklamada, “Sistem büsbütün bankamız ve şubelerimiz dışında şahıslar tarafından kurulmuş bir yapılanmadır.” denildi.