Bayram bağışlarınız Darüşşafakalı öğrencilerin geleceği olsun

tarafından
46
Bayram bağışlarınız Darüşşafakalı öğrencilerin geleceği olsun

Türkiye’nin eğitim alanındaki birinci sivil toplum kuruluşlarından ve 1863 yılından bu yana “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla varlığını sürdüren Darüşşafaka Cemiyeti, yardımlaşmanın ve paylaşmanın en yaygın olduğu ramazan ayında hayırsever kurum, kuruluş ve bireyleri takviyeye çağırıyor.

Bugün İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Türkiye’nin her köşesinden imtihanla belirlenmiş 1.000’e yakın annesi yahut babası hayatta olmayan, maddi imkanları sonlu, yetenekli çocuğa ortaokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar tam burslu, yatılı, İngilizce yüklü eğitim imkanı sunan Darüşşafaka Cemiyeti, onları hayat uzunluğu öğrenen, kozmik pahaları benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı misyon ve sorumluluklarının şuurunda önder bireyler olarak yetiştiriyor.

Osmanlı’dan günümüze uzanan 160 yıllık tarihi boyunca binlerce çocuğa bir yandan çağın en âlâ eğitim imkanlarını sunan başka yandan da şefkatli bir yuva olan Darüşşafaka, ülkemizin yarınlarını şekillendirecek jenerasyonları yetiştirmeye devam etmek için bu ramazanda da fitre, zekât ve bayram bağışlarını bekliyor.

Bu ramazan çok daha anlamlı

Darüşşafaka Cemiyeti’nin 160 yıllık tarihindeki birleştirici ve kapsayıcı misyonunu hatırlatan Darüşşafaka Cemiyeti İdare Heyeti Lideri Oğuz Güleç, Kahramanmaraş ve Hatay sarsıntılarından sonra bilhassa çocukların yaralarını sarmak için büyük efor içinde olduklarını kaydetti. Güleç, “Bu yıl gayemiz başta sarsıntı bölgesindeki çocuklarımız olmak üzere daha fazla çocuğumuza Darüşşafaka çatısı altında eğitim imkanı sağlamak. Bağışçılarımızın da takviyesiyle tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ramazan ayı; hayırsever kurum, kuruluş ve bireylerin fitre, zekât ve bayram bağışlarıyla hayra dokunduğu, muhtaçlık sahiplerinin kederlerine derman olduğu bir ay. Ramazan ayının paylaşmacı ve birleştirici bu gücü ile daha fazla çocuğumuza ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ sağlamak için toplumun her bölümünden gelecek bağışları bekliyoruz.” diye konuştu.

Bağışlar eğitimin yanı sıra öğrencilerin masraflarına de dayanak olacak

Darüşşafaka Cemiyeti’nin çocuklarımızı hayat uzunluğu öğrenen, üniversal kıymetleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı sorumluluklarının şuurunda önderler olarak yetiştirdiğini söyleyen Oğuz Güleç, “Çocuklarımıza tam burslu, yatılı, İngilizce yüklü eğitim imkanı sunuyor; robotik, yapay zekâ, dijital dönüşüm, genetik, kodlama, 3D üzere yetenek atölyelerimizle öğrencilerimizi 21. yüzyıl hünerleri ile donatarak yetiştiriyoruz. Milletimizin dayanağıyla içimizdeki cevherleri, yarınları değiştirecek kıymetlere dönüştürüyoruz. Ramazan bağışları öğrencilerimizin eğitiminin yanı sıra beslenme, barınma, giysi, sıhhat, cep harçlığı üzere tüm muhtaçlıklarının karşılanmasına da vesile olacak.” dedi.

Ramazan ayında Darüşşafakalı daha fazla öğrenciye dayanak olmak isteyen hayırseverler https://www.darussafaka.org/bagis adresinden bağışlarını gerçekleştirebilir.