Berlusconi’nin sıhhat durumu hakkında açıklama

tarafından
31
Berlusconi’nin sıhhat durumu hakkında açıklama

“Kronik lösemi” teşhisi olan ve 5 Nisan’dan bu yana Milano’daki San Raffaele Hastanesinin ağır bakım ünitesinde akciğer enfeksiyonu tedavisi gören 86 yaşındaki önderin durumuna ait hekimleri Prof. Alberto Zangrillo ve Prof. Fabio Ciceri, ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Son 48 saatte takip edilen organ işlevlerinde ilerleme kaydeden daima bir güzelleşme gözlendi. Sitoredüktif, antimikrobiyal ve anti inflamatuar tedaviler beklenen sonuçları veriyor. İhtiyatlı bir optimistlik içindeyiz. Lider Berlusconi, hastanenin ağır bakım ünitesinde kalmaya devam ediyor.” tabirleri kullanıldı.

Prof. Zangrillo, İtalyan basınına ayrıyeten yaptığı açıklamada da Berlusconi’nin tedavilere olumlu cevap verdiğini belirtti.

Berlusconi, kısa müddet evvel 27 Mart’ta da denetim gayeli San Raffaele Hastanesi’ne kaldırılmış, 4 gün kaldıktan sonra taburcu edilmişti.

İtalya’da “1994-2011 devrinde toplamda en uzun mühlet başbakanlık yapan isim” olan Berlusconi, Eylül 2020’de Covid-19’a yakalanmış, iki haftalık problemli tedavi sürecinin akabinde iyileşebilmişti.

Berlusconi, hastane çıkışında “Bu sefer de atlatmayı başardım.” demişti.