Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi: Ligin bu formda tescil edilmesi adil değil

tarafından
46
Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi: Ligin bu formda tescil edilmesi adil değil

Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Işık Çebi, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un Spor Toto Muhteşem Lig’den çekilmesinin akabinde verdiği kararı eleştirirken, TFF Lideri Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarına reaksiyon gösterdi.

“UEFA’YA GİDECEĞİM”

Siyah-beyazlı kulübün Vodafone Park’ta basın mensuplarına verdiği iftarda sohbet toplantısı gerçekleştiren Çebi, “Biz bu işin sonuna kadar gideceğiz. Ligin bu halde tescil edilmesini yanlışsız bulmuyoruz. Adil ve adaletli olduğunu düşünmüyoruz. UEFA’da bu konunun tanımı var. TFF de geçmişteki kararlara nazaran karar aldı. Lig başlamadan evvel bu türlü bir karar alırsanız, bunu yönetmeliğe yazarsanız kimsenin itirazı olamaz. Ben deplasmanda 2 maç fazla oynayacağım, rakibim kendi alanında oynayacak. Kendi alanında oynamak her vakit avantajdır. Bu kararla ilgili UEFA’ya gideceğim.” diye konuştu.

“BASKIYLA FİKİR DEĞİŞTİRMELERİ HİÇ BEĞENİLEN OLMADI”

Kulüpler Birliği Vakfında kararın değişmesi için çekimser kalan kulüplere baskı yapıldığını savunan Çebi, şunları kaydetti:

“İlk başta maçlar oynanmamış kabul edilsin diyen 7 kulüp vardı. Sonra bizim üzere düşünenler 6’ya düştü. Kasımpaşa fikrini değiştirdi. Aksi görüş böylelikle 7’ye çıktı. 5 de çekimser vardı. Şu anki sistem için 5 kulübü arayarak fikir değiştirttiler. Bunu demokratik bulmuyorum. Kulüpler Birliğinin yazısının değiştirilmiş haliyle federasyon lideri açıklama yapmıştır. Baskıyla fikir değiştirmeleri, çekimser kararlarını değiştirmeleri hiç beğenilen olmadı.”

“FENERBAHÇE VE GALATASARAY’I DÜŞÜNEREK BU KARARI VERDİLER”

Kararın Fenerbahçe ve Galatasaray’ın durumu göz önünde bulundurularak verildiğini tez eden Çebi, “Tabloyu önlerine aldılar. Kimler etkileniyor diye baktılar. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın olumlu etkileneceğini düşünerek bu kararı verdiler. Cüretleri varsa bizim istediğimiz kararı versinler, o vakit görürüz.” diye konuştu.

“BÜYÜKEKŞİ’NİN TABİRİ YAKIŞIKSIZ”

TFF Lideri Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarına reaksiyon gösteren Çebi, “Bu kararın oldu bittiye getirildiğini ve yeterli niyetli olmadığını düşünüyoruz. Kulüpler Birliğinde laf olsun diye konuşulup akabinde bu kararın çıkarılmasını arka niyetli buluyoruz. Büyükekşi’nin ‘Kamuoyunu meşgul etmeyin’ tabiri yakışıksızdır. Senin kamuoyu dediğinin üçte biri esasen Beşiktaşlı. Mevzuyu kapatın falan diye dikte edemezsiniz. Burası Beşiktaş.” dedi.

“TAHKİM BENİM İÇİN GEÇERSİZ”

Karar alınmadan evvel yazılı itirazda bulunduklarını aktaran Çebi, karar sonrası Tahkim Heyetine neden gidilmediğiyle ilgili hususa da açıklık getirdi.

Kurulların tarafsız olmadığını savunan siyah-beyazlı kulübün lideri, “Bağımsız bir şura yok. Konseylerin TFF idaresi seçilirken farklı seçilmesi lazım. Tahkime git, oradan talebinizin yanlış olduğunu tescilleyelim istiyorlar. O tahkimden çıkacak kararın ne olacağını biliyorum. Bizim önümüzü kesmek için bir argüman olarak görüyorum. Tahkim benim için geçersiz. Bir bahis yönetmelikte yoksa federasyon karar alır diyor. Tahkimin adaletli bir karar alma bahtı yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’un play-off açıklamasına değinen Çebi, “Hocası play-off istedi, lideri ağzını açmadı. Ali Bey’e sordum, ‘Yok o denli bir şey.’ dedi. Alınacak her karar, bu karardan daha adil olur.” diye konuştu.

“YENİ HAKEMLER MİSYONA GELMELİ”

Lige yeni hakemlerin gelmesi gerektiğini belirten Çebi, “Hakemlerle ilgili fikrimi vaktinde açıkladım. Yeni bir sayfanın açılmasını, yeni hakemlerin gelmesini istedim. Evvelden beri misyon yapan hakemlerle ilgili herkes bir şey söylüyor. Bunlar artık düşünceli isimler. Daha sonra bir karar alınarak yeni hakemlerin gelmesi için kapı açıldı. O gün hakemlerle ilgili tahlil başlamışken birinci ayında sonlandırıldı. O günden beri iflah olmayan bir hakem sorunuyla iç içeyiz. Yeni hakemlerin misyona gelmesinde yarar görüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZ TEBRİK EDERKEN GALATASARAY İSTİFASINI İSTİYOR”

TFF Merkez Hakem Konseyi (MHK) Lideri Lale Orta ile ilgili de konuşan siyah-beyazlı kulübün lideri, “Galatasaray, Lale Orta’ya söylüyor, Fenerbahçe hakemlere söylüyor. İkisinin yaptığı da kayıkçı hengamesi. Aslında ikisi de memnun, mutsuz olanlar başka gruplar. Halil Umut Meler’le ilgili yaptığı araştırma sonucu ‘Penaltı değil’ diyecek kadar yürekli, kendisini tebrik ettim. Biz tebrik ederken Galatasaray istifasını istiyor. Erden Timur, ‘Bu ligi bitirtmeyiz.’ dedi ceza vermediler, biz üçer gün ortayla disiplin şurasına sevk ediliyoruz. Niçin dönem sonu konuşuyorsun? Şampiyon olursam konuşmayacağım, olmazsam konuşacağım mı demek istiyorsun?” diye konuştu.

“FENERBAHÇE MAÇINI 14’E 10 OYNADIK”

Çebi, Beşiktaş’ın 4-2 kazandığı Fenerbahçe derbisindeki hakem idaresine reaksiyon göstererek, “Fenerbahçe maçını 11’e 10 değil, 14’e 10 oynadık. Fenerbahçe, 11 futbolcu ile alandaydı. Taraftarı 12, Umut Meler 13, VAR hakemi Alper Ulusoy Fenerbahçe’nin 14. oyuncusuydu.” dedi.

MASUAKU VE REDMOND’IN SÖZLEŞMELERİ

Siyah-beyazlı futbolcular Arthur Masuaku ve Nathan Redmond’un kontratlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çebi, “Mevcut takım hayli uygun. Birbirine daha adapte olmuş durumdalar. Takımın korunmasını tercih ediyoruz. Kontratların iktisadı ve Beşiktaş’ın menfaatleri var. Masuaku’yla devam etmeyi planlıyoruz. Âlâ bir futbolcu, ekibe da adapte oldu. Redmond’un kontratında opsiyon yok. Oturup pazarlık yapacağız. O da bizimle devam etmek istiyor. Dele Alli âlâ niyetli bir oyuncu lakin burada olmadı. Ceyhun Bey’e talimat verdim, ‘Ekonomisi uygun olursa ben devam etmek isterim, sıfır bonservisle oynamak istiyorsa gelsin talihimizi deneyelim.’ dedim.” sözlerini kullandı.