Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’ye 28 gün hak mahrumiyeti cezası

tarafından
32
Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’ye 28 gün hak mahrumiyeti cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Konseyi (PFDK), Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Işık Çebi’ye 28 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Çebi, sportmenliğe ters hareket ile hakem ve öbür karşılaşma vazifelileri hakkında açıklamaları nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti.

AHMET PARILTI ÇEBİ NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un Spor Toto Muhteşem Lig’den çekilmesinin akabinde verdiği kararı eleştirirken, TFF Lideri Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarına reaksiyon göstermişti.

Çebi, Biz bu işin sonuna kadar gideceğiz. Ligin bu biçimde tescil edilmesini yanlışsız bulmuyoruz. Adil ve adaletli olduğunu düşünmüyoruz. Bu kararla ilgili UEFA’ya gideceğim.” diye konuşmuştu.

Kararın Fenerbahçe ve Galatasaray’ın durumu göz önünde bulundurularak verildiğini argüman eden Beşiktaş Lideri, “Tabloyu önlerine aldılar. Kimler etkileniyor diye baktılar. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın olumlu etkileneceğini düşünerek bu kararı verdiler. Hamasetleri varsa bizim istediğimiz kararı versinler, o vakit görürüz.” demişti.

Çebi, Beşiktaş’ın 4-2 kazandığı Fenerbahçe derbisindeki hakem idaresine de reaksiyon göstererek, “Fenerbahçe maçını 11’e 10 değil, 14’e 10 oynadık. Fenerbahçe, 11 futbolcu ile alandaydı. Taraftarı 12, Umut Meler 13, VAR hakemi Alper Ulusoy Fenerbahçe’nin 14. oyuncusuydu.” diye konuşmuştu.