Bolu Dağı’nı kullanacak şoförlere kar yağışı uyarısı

tarafından
39
Bolu Dağı’nı kullanacak şoförlere kar yağışı uyarısı

Bölgede dün başlayan kar, vakit zaman tesirini artırarak devam ediyor.

Kara yolları ve polis takımları, ulaşımda aksama olmaması için güzergahta aralıksız vazife yapıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Ali Yılmaz, Bolu’da karın 2 gündür aralıklarla vakit zaman da tesirini artırarak devam ettiğini söyledi.

Ulaşımda aksama yaşanmaması için polis ve Karayolları gruplarının bölgede teyakkuz halinde olduğunu lisana getiren Yılmaz, “Bu devirde güzergahı kullanacak şoförlerimizden kış lastiklerini çıkarmamalarını rica ediyoruz. Ayrıyeten uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını, takip aralığı kuralına riayet etmelerini rica ediyoruz.” halinde konuştu.

Yılmaz, emniyet kemeri takmanın değerine işaret ederek, şoförlerin bu mevzuda hassasiyet göstermesini istedi.

Ramazanda seyahat yapılmasına da değinen Yılmaz, “Ramazan nedeniyle hem uykusuzluk hem de iftara yakın saatlerde şoförlerde agresiflik görülebiliyor. Gruplarımız güzergahta denetimlerine devam ediyor. Tüm yollarda görünür vaziyetteler. Yorgun ve dikkatsiz şoförler, tespit edildiğinde takımımız tarafından en yakın dinlenme tesisine alınıyor ve dinlenmeleri sağlanıyor.” sözlerini kullandı.

Yılmaz, dinlenme tesislerinde bekleyen şoförlere, “uykusuz araç kullanmama”, “emniyet kemeri takma” ve “takip arasını koruma” üzere mevzularda bilgilendirme de yapıldığını kelamlarına ekledi.