Bryant Dunston kimdir? Anadolu Efes oyuncusu Bryant Dunston’ın sıhhat durumu nasıl?

tarafından
41
Bryant Dunston kimdir? Anadolu Efes oyuncusu Bryant Dunston’ın sıhhat durumu nasıl?

Üst geçide çarpan TIR’ın dorsesi Anadolu Efes’te oynayan ABD’li basketbolcu Bryant Dunston’ın kullandığı aracın üzerine devrildi.

Anadolu Efes’ten de mevzuyla ilgili açıklama geldi. Lacivert-beyazlı grubun toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada oyuncunun sıhhat durumunun âlâ olduğunu söz edildi.

Açıklamada, “Oyuncumuz Bryant Dunston, bugün bir trafik kazası geçirmiştir. Genel sıhhat durumu âlâ olan Dunston, müşahede altında tutulmaktadır. Geçmiş olsun Kaptan!” tabirlerini kullanıldı.

BRYANT DUNSTON KİMDİR?

Bryant Dunston, Türkiye Basketbol Ligi ve EuroLeague’de uğraş eden Anadolu Efes’te forma giyen Amerikalı asıllı Ermeni profesyonel basketbolcudur. 2.03 uzunluğundaki oyuncu Pivot konumunda oynamaktadır.

Bryant Dunston kolej mesleğini sonlandırdıktan sonra 2008 NBA Seçmeleri’ne karar verdi. Ama draftta hiçbir kadro tarafından seçilme başarısı gösteremedi. Amerikalı oyuncu profesyonel mesleğine ise 2008 yılında Kore Basketbol Ligi ekiplerinen Mobis Phoebus ekibinde başladı.

Dunston 2010 yılında Yunan grubu Aris ile mukavele imzaladı, lakin 2011 Şubat ayında mukavelesi feshedildi. Daha sonra İsrail takımı Bnei Haşaron kadrosunda forma giydikten ve dönem bittikten sonra bir diğer İsrail grubu Hapoel Holon ekibine transfer oldu.

Dunston 2011-12 döneminde İsrail Basketbol Ligi’nde 14.3 sayı 9.3 ribaund 1.9 blok 1.1 top çalma 1.0 asist ortalamaları ile mükemmel bir dönem geçirerek NBA ve EuroLeague gruplarının ilgisini çekti.

2012 NBA Yaz Ligi’nde Brooklyn Nets kadrosu tarafından çağrılıp denensede isteninlen düzeye ulaşamayıp yine Avrupa’ya dönüp bu sefer İtalyan grubu Pallacanestro Varese ile 1 yıllığına anlaştı.

2012-13 döneminde forma giydiği 41 müsabakada maç başına 14.2 sayı 7.1 ribaund 2.1 blok 1.5 top çalma ortalamalarıyla oynayarak mükemmel bir dönemi geride bıraktı. Dunston 9 Temmuz 2013 tarihinde EuroLeague’in son şampiyonu Yunan devi Olimpiakos ile kontrat imzaladı.

Haziran 2015’te Anadolu Efes ile iki yıllığına anlaşmıştır.