BTP’den “14 Mayıs” kararı

tarafından
38
BTP’den “14 Mayıs” kararı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, Yüksek Seçim Şurasına (YSK) 14 Mayıs’taki 28. Devir Milletvekili Seçimleri için sundukları aday listelerini geri çekeceklerini belirterek, “Seçime katılmayıp muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir ortalama yakalama bahtı bırakmak istiyoruz.” dedi.

Baş, katıldığı TV100 canlı yayınında yaptığı açıklamada, 28. Periyot Milletvekili Seçimleri’ne katılmama kararı aldıklarını, YSK’ye verdikleri listeleri geri çekeceklerini vurguladı.

“SEÇİME GİRİYORMUŞ ÜZERE ÇALIŞACAĞIZ”

Partisinin barajı geçebilecek durumda olmadığını, bu türlü bir durumda seçime girmelerinin iktidarın Meclis aritmetiğinde üstün olmasına yol açacağını anlatan Baş, “Bu seçime katılmayıp muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir ortalama yakalama bahtı bırakmak istiyoruz.” sözünü kullandı.

Partilerini sonraki seçimlere daha güçlü biçimde hazırlamayı planladıklarını kaydeden Baş, “Muhalefet çalışmamıza devam edeceğiz. Biz bu iktidarın yanlışlarını anlatmaya devam edeceğiz. Bu iktidarın kaldığı takdirde Türkiye’ye ziyan verdiğini, vereceğini anlatmaya devam edeceğiz. Burada olacağız, seçime giriyormuş üzere çalışacağız.” diye konuştu.