Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Geşev ve ailesine bombalı suikast teşebbüsü

tarafından
36
Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Geşev ve ailesine bombalı suikast teşebbüsü

Başsavcı Yardımcısı Borislav Sarafov, basına yaptığı açıklamada, Başsavcı Geşev’in ailesi ile içinde bulunduğu kortejin, başşehir Sofya yakınlarında geçtiği güzergahta patlama meydana geldiğini bildirdi.

Olayda kimsenin ziyan görmediğini aktaran Sarafov, “Belli ki Başsavcı Geşev öldürülmek üzere birileri tarafından maksada alınmıştır. Yaklaşık 3 kilogram dinamit gücüne sahip bombanın korkutma hedefli değil, öldürme hedefli kurulduğunu varsayım ediyoruz. Patlama, 30-40 santimetre derinlikte ve 3 metre çapında bir çukur açmıştır.” sözünü kullandı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Sarafov, patlamanın meydana geldiği yerde şarapnel (misket) modüllerinin da bulunduğunu bildirerek, “Profesyonel bir formda kurulup uzaktan kumanda ile patlatıldığı varsayım edilen bomba, baht yapıtı Geşev ve ailesine ziyan vermemiştir.” diye konuştu.

Terör aksiyonu kuşkusuyla çok taraflı soruşturma açıldığını aktaran Sarafov, “Bu, yalnızca Başsavcı’ya karşı değil devlete karşı tüm kurumlara yönelik bir suikast teşebbüsüdür. Devlet, bu türlü aksiyonlara müsaade etmez. Suikast, mutlaka cezasız kalmayacaktır.” dedi.

Sarafov, Başsavcı Geşev ve ailesinin sağlam bir yerde, müdafaa altında bulunduğunu kaydetti.