Burdur’da su kullanımına kısıtlama

tarafından
31
Burdur’da su kullanımına kısıtlama

Son 22 yılın en kurak kışının yaşandığı Türkiye’de barajlar alarm veriyor. Burdur’da da kuraklık nedeniyle belediye meclisi tarafından su tasarrufuna yönelik kararlar alındı.

Burdur Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan karara nazaran, şebeke suyu kullanarak araç, halı ve gibisi materyal yıkamak, bahçe ve tarla sulamak, iş yeri ve binaların kaldırımlarını yıkamak yasaklandı.

Kararın geçen yıl yaşanan içme suyu probleminin tekrar yaşanmaması ve yer altı sularının süratle azalmasından ötürü alındığı kaydedildi.

Belediye Lideri Ali Orkun Ercengiz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların halı yıkama ismi altında şebeke suyunu israf ettiğini söyledi.

“AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL”

Apartmanlardaki merdivenlerin ortak kullanım alanındaki çeşmelerden yıkandığını belirten Ercengiz, “Merdivenler yıkanırken apartmanlardaki su sayaçları bazen kayıtsız olabiliyor. Bunların da kayıt altına alınmasının bir tekniği çok su tüketiminin yapıldığı yerde kontrollerin yapılması maksadıyladır. Yoksa vatandaşımızın merdiven yıkamasına karşı değiliz ancak hem su tasarrufu olur.” diye konuştu.

Türkiye’nin bu yıl kıymetli bir susuzluk sorunu yaşayacağını tabir eden Ercengiz, şunları söyledi:

“Önlemler alıyoruz, yeni sondajlar yaptırıyoruz ancak yeraltında ne kadar suyu kaldığını kestiremiyoruz o nedenle de zabıtamıza bu bahiste bir yönetmelik güncellemesi yaparak, yetkisini değiştirip, caydırıcı olması için. Hedefimiz ceza kesmek değil vatandaşımıza bir hassaslık oluşturmak ismine bu türlü bir gündem hususunu aldık. Asıl gayemiz şu vatandaşımızı farkındalık oluşturmak zira karşısında bir cezai önlem olmadığı sürece vatandaşımız her vakit bahtını sonuna kadar zorluyor ya bu şuuru oluşturalım.”

BURDUR’DA BİRÇOK GÖL KURUDU

Bölgenin son yıllarda kâfi yağış alamamasından ötürü “Göller Yöresi” olarak bilinen Burdur’da birçok göl kurumuş, yer altı suları yeterlice çekilmişti.