Cannes Sinema Şenliği’ne katılan Merve Dizdar uçağa alınmadı

tarafından
32
Cannes Sinema Şenliği’ne katılan Merve Dizdar uçağa alınmadı

Fransa’nın güneyinde bulunan Cannes kentinde bu yıl 76’ncısı düzenlenen Cannes Sinema Şenliği kapsamında “Kuru Otlar Üstüne” sinemasının gösterimi yapıldı. Gösterime sinemanın direktörü Nuri Bilge Ceylan ve sinemanın oyuncuları Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Fazilet Şenocak, Seçkin Andaç Çam ve Nalan Kuruçim katıldı.

Şu sıralar “Ömer” dizisinde rol alan Merve Dizdar, Fransa’dan Türkiye’ye dönüşte uçağa alınmayınca toplumsal medya hesabından isyan etti.

View this post on Instagram

A post shared by Merve Dizdar (@mervedizdar)

Dizdar paylaşımında “Sete yetişmek üzere Cannes Sinema Festivali’nden ayrılıp 2 saat evvel Birçok havalimanına geldim. 24 saattir check-in yapmaya çalıştığım uçak overbooked (çifte rezervasyon) olduğu için uçağa alınmadım. Yarın sabah setim var ve uçamadım… Bu durumda olan 4 kişi daha var. Bu nasıl açıklanır?” tabirlerini kullandı.

Öte yandan, “Kuru Otlar Üstüne”, bu yıl 76’ncı düzenlenen Cannes Sinema Şenliği’nin Ana Yarış kategorisinde yarışacak. Sinema, Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zarurî hizmetini yapmakta olan fotoğraf öğretmeni Samet’in başına gelen ve mana vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.