Ceyda Düvenci’ye konuk olan Anjelika Akbar: Hangi yörenin yemeğini yapıyorsam o yörenin müziği başımın içinde çalıyor

tarafından
40
Ceyda Düvenci’ye konuk olan Anjelika Akbar: Hangi yörenin yemeğini yapıyorsam o yörenin müziği başımın içinde çalıyor

Ceyda Düvenci, NTV ekranlarında yayınlanan “Bambaşka Sohbetler” programında bestekar ve piyanist Anjelika Akbar’ı konuk etti.

Düvenci’nin “Rüyalarla alakanızı merak ediyorum. Düşlerin size kılavuz olduğunu anlatmışsınız” kelamları üzerine Anjelika Akbar şunları söyledi:

“Rüya diye bir şey yok. İnsanların hayal olarak isimlendirdiği olgu bizim o söze yüklediğimiz manadan çok daha geniştir. Biz bu vücuttan ibaret değiliz ve uyumadığımız vakit göremediğimiz çok alan var. Ben çok küçükken hiçbir bilgiye sahip olmadığım vakitlerde beni uyumaya gönderdiklerinde ben uyanmaya gidiyorum derdim. Burasının düş, uykunun gerçek olduğunu düşünüyorum. Her şey güce çıkıyor. Ben bunu geçen sene yazdığım Her İnsan Bir Bestedir kitabında detaylı bir halde anlattım.”

Akbar, son kitabı “Kafe Anjelika – Ne Müziksiz Ne Yemeksiz”i anlatırken şu tabirleri kullandı:

“Ailem çok hoş yemekler yapardı. Bana kimse yemek yapmayı öğretmedi zira küçüklüğümden beri önümde ne yapılıyorsa hafızama kaydederdim. Birinci pastamı beş yaşındayken yapmıştım. Hangi yörenin yemeğini yapıyorsam o yörenin müziği başımın içinde çalıyor. Annem de müzisyen olduğu için, o da benimle birebir şeyleri yaşıyormuş. Sevdiğimiz ve daima yaptığımız yemekler için kitap yazdım ve her bir yemeği hazırlarken başımın içinde duyduğum müziği kare kodu ile sayfaya ekledim.”