ChatGPT CEO’su: En büyük kaygım, dünyaya kıymetli ziyanlar verme ihtimalimiz

tarafından
48
ChatGPT CEO’su: En büyük kaygım, dünyaya kıymetli ziyanlar verme ihtimalimiz

ABD Senatosu Yargı alt komitesinde söz veren Altman, ChatGPT’nin yasal düzenlemelerle sınırlanmaması durumunda oluşabilecek sıkıntılarla ilgili, “En büyük endişem, teknoloji sanayisi olarak dünyaya değerli ziyanlar verme ihtimalimizdir. Bunun birçok farklı halde olabileceğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

“Tüm teknolojik ihtilallerde olduğu üzere, istihdam üzerinde kıymetli bir tesir olmasını bekliyorum, lakin bu tesirin tam olarak neye benzediğini varsayım etmek çok sıkıntı.” diyen Altman, ChatGPT teknolojisinin “çok berbat yerlere gidebileceği” öngörüsünü lisana getirerek Senatoyu uyardı.

“HÜKÜMET DEVEREYE GİRMELİ”

Samuel Harris Altman, ChatGPT’nin artan popülaritesi, yapay zekanın olumlu ve negatif olasılıkları hakkında yaptığı konuşmada, hükümetin bu değişikliklerin yönetilmesini sağlamak için devreye girmesi gerektiğini kabul etti.

3 saat süren toplantıda, ABD Senatörlerine, yapay zeka teknolojilerinin lisans kontrollerini yapacak bağımsız bir sistemin kurulması tavsiyesinde bulunan Altman bu sayede, tehlikeli yeteneklerinin kıymetlendirilmesi dahil bir dizi güvenlik standardı oluşturulabileceğini lisana getirdi.

Altman, bu halde modellerin “kendi kendini kopyalayıp çoğalamayacaklarından ve kendi başlarına hareket edemeyeceklerinden” emin olunabileceğini belirtti.

Komite toplantısına konuşan kimi senatörler de, yapay zeka pazarındaki kurumsal işbirliği hakkında ikazda bulunarak, az sayıda teknoloji şirketinin bu dala hakim olması durumunda karşılaşılacak sorunlara işaret etti.