CHP Sözcüsü Faik Öztrak kimdir?

tarafından
26
CHP Sözcüsü Faik Öztrak kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye İktisat Bölümü’nden 1977 yılında mezun olan Faik Öztrak, 1987 yılında İngiltere Birmingham Üniversitesi’nden Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master (M. Soc. Sc.) derecelerini almıştır.

Meslek ömrüne Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) 1978 yılında başlamıştır. DPT’de Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük, Müsteşar Yardımcılığı misyonlarında bulunmuştur.

2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Lider Yardımcısı, 2001 krizinden sonra ise Hazine Müsteşarı olmuştur. Bu periyotta Türkiye’nin Güçlü İktisada Geçiş Programı’nın hazırlanmasında, uygulanmasında ve milletlerarası kuruluşlarla müzakeresinde bürokrasi içinde en üst düzeyde uyum misyonunu üstlenmiştir.

Hükümet değişikliğinin akabinde, 2003 yılında Hazine Müsteşarlığından ayrılmış, bu tarihten sonra Milliyet gazetesinde iktisat siyasetleri üzerine köşe müellifliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuk öğretim üyeliği, TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu yöneticiliği yapmıştır.

23, 24, 25 ve 26. devirlerde CHP Tekirdağ Milletvekili seçilen Öztrak, 23. periyot TBMM’de Plan ve Bütçe Komitesi üyeliğinde ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Kümesinde bulunmuş, Asambleye bağlı Ekonomik ve Mali İşler, Toplumsal İşler ve Eğitim Komitesi Başkanlığı yapmıştır. 24. periyot TBMM’de NATO Parlamenter Asamblesi(NATO-PA) üyesi olan Öztrak, NATO-PA İktisat ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı vazifesinde bulunmuştur. Hala NATO-PA Transatlantik Ekonomik Bağlantılar Alt Komitesi Başkanlığı vazifesini yürütmektedir.

2008-2016 yılları ortasında CHP’de Parti Meclisi üyeliği, Genel Saymanlık, İktisat Siyasetleri, Patron Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler(Vekaleten) Genel Lider Yardımcılığı misyonlarını üstlenmiştir.

İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve bir çocuk babasıdır.