CHP vilayet binası yakınında ateş edenlerden biri özgür, üçüne isimli denetim talebi

tarafından
39
CHP vilayet binası yakınında ateş edenlerden biri özgür, üçüne isimli denetim talebi

Seyrantepe’de bulunan CHP İstanbul Vilayet Başkanlığı binası yakınında ateş açılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Emniyetteki süreçleri tamamlanan 4 kuşkulu bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde olmayan Anıl Ö’nün özgür bırakılmasına karar verildi.

Diğer şüpheliler ise isimli denetim talebiyle mahkemeye sevk edildi. Havaya ateş etme hareketini gerçekleştirdiği kamera kaydıyla sabit olan ve tüm aramalara karşın yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunuldu.

TESADÜFEN CHP VİLAYET BİNASI ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ BELİRLENMİŞ

Savcılıkça yapılan tespitlere nazaran şüphelilerden Arif P., Ferhat E.E., Berkan Ö. ve firari olan E.D’nin içerisinde bulundukları 34 VLE 44 plaka sayılı araç ile TEM otoyolunda seyir halinde oldukları, sağ ön yolcu koltuğunda oturan E.D’nin Instagram üzerinden canlı yayın açtığı ve farklı hesaplardan yapılan olumsuz yorumlar üzerine sonlanarak rastgele havaya gerçek ateş etmeye başladığı kaydedildi.

Bu sırada kamera manzaralarıyla sabit aracın tesadüfen CHP Vilayet binasının önünden ilerlediği, E.D.’nin havaya ateş etme hareketinin ise daha öncesinden başladığı ve hareketinin CHP Vilayet binasına yönelik olmadığının kamera imajlarından açıkça anlaşıldığı vurgulandı.

Canlı yayının farklı bireyler tarafından izlenmesi üzerine kayıt altına alındığı ve şahit M.E. aracılığıyla ile soruşturma evrakına sunulduğu ve manzaralar izlendiğinde olayın anlatıldığı biçimde gerçekleştiği açık ve net bir halde tespit edildiği belirtildi. Kelam konusu canlı yayın manzaralarında, kuşkulu E.D’nin ateş açma anı görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Olay 6 Nisan günü saat 04.00 sıralarında gerçekleşmişti. CHP Vilayet Başkanlığı yakınlarında havaya ateş edildiği ihbarı üzerine yapılan çalışmalar sonrası Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Nef Stadyumu’ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan ateş edildiği belirlenmişti.

Kamera imgelerini inceleyen polisin çalışması sonrasında arabanın sahibi Arif P.(26), Berkan Ö.(22), Anıl Ö.(20) ve Ferhat E.E.(23) gözaltına alınmıştı.