CHP’de 8 kişilik kurul 3 bin milletvekili adaylarını inceliyor

tarafından
40
CHP’de 8 kişilik kurul 3 bin milletvekili adaylarını inceliyor

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Devir Milletvekili Genel Seçimi’ne hazırlık kapsamında, milletvekili adaylarının belirlenmesi, partinin, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun propaganda sürecine yönelik saha çalışmaları sürüyor.

Milletvekili aday adayları, Genel Lider yardımcıları Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba, TBMM Küme Başkanvekili Engin Özkoç ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’den oluşturulan 8 kişilik kurul tarafından inceleniyor.

Aday adaylarıyla teğe bir görüşen komite üyeleri, birebir vakitte müracaatları tüzel taraftan, parti unsurları çerçevesinde ve liyakat açısından ele alıyor.

ADAY LİSTESİ HAFTAYA PM’DE GÖRÜŞÜLECEK

Komisyonun çalışmasının akabinde oluşturulacak liste, Genel Lider Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Son halini Kılıçdaroğlu’nun vereceği liste, gelecek hafta Parti Meclisi (PM) tarafından onaylanacak ve 9 Nisan’da Yüksek Seçim Heyeti’ne (YSK) teslim edilecek.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Devir Milletvekili Genel Seçimi için CHP’de 13 Mart’ta başlayan aday adaylığı müracaatları 24 Mart’ta sona ererken, yapılan müracaatlar ise 3 bini aştı.