CHP’de ikinci çeşidin yol haritası

tarafından
35
CHP’de ikinci çeşidin yol haritası

Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci cinse kalmasını, “Değişim beklentisi” olarak yorumlayarak genç seçmene seslendi.

Kılıçdaroğlu, şu tabirlere yer verdi:

“Sevgili gençler, birinci cins bitti. En büyük gerçek şu ki sandıktan değişim bildirisi çıkmıştır. Değişim isteyenler artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla. Artık bir bakalım, günün sonunda elimizde ne var? Tabansız bir karanlık… Farkında mısınız? Gençliğiniz bir daha gelmeyecek.”

CHP, 28 Mayıs için yol haritasını da belirledi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Beledİye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye lideri Mansur Yavaş’ın da ortalarında bulunduğu kurmayları ile birlikte bir kıymetlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda hem 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları hem de 2. tıpta nasıl bir kampanya yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

KAMPANYA İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU’NDA

Kulislere yansıyan bilgilere nazaran Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının başına Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu getirilecek.

Bu husustaki soruyu yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,
“Ekrem Beyefendi ve Mansur Beyefendi zati kampanya içinde. Canan Hanım bizim İstanbul vilayet liderimiz. Elbette ki kampanyanın içinde.’’ sözünü kullandı.

“SIKI BİR ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ”

Öte yandan İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte çekildikleri fotoğrafı “2. tıp seçimi için sıkı bir çalışmaya başlıyoruz” notuyla paylaştı.

14 Mayıs seçim sürecinde, Cumhur İttifakı muhalefeti, terör örgütleri ile işbirliği yapmakla suçlamıştı. CHP kurmaylarına nazaran, beklenen oyun alınamamasında bu suçlanamanın da tesiri var.

İKİNCİ ÇEŞİDİN KİLİT İSMİ: OĞAN

İlk çeşitte aldığı yüzde 5,2 oyla, 2. çeşit için anahtar pozisyonunda olan CET İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’la bir görüşme yapılması da bekleniyor.