Çinli turistler yine Kapadokya’da

tarafından
42
Çinli turistler yine Kapadokya’da

Türkiye’nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle bilinen turizm merkezi Kapadokya, yaklaşık 3 yıl ortanın akabinde yine Çinli turistleri ağırlıyor.

Ülkelerinden hava yoluyla İstanbul aktarmalı Kapadokya’ya gelen Çinliler, bölgedeki turistik merkezlerde yoğunluk oluşturmaya başladı.

Çinli konuklar kafileler halinde geldikleri bölgede, Ürgüp ve Avanos ilçeleri ile Ortahisar, Uçhisar ve Göreme beldelerinde peribacaları ve kayadan oyma tarihi yapıları ziyaret etti.

Turistlerden Qıan Xınhe, Covid-19 salgının akabinde birinci sefer yurt dışına çıktığını belirterek, “3 yıldır kimse dışarı çıkamıyordu. Öbür ülkelere gitmek için fırsat açılınca Türkiye’ye gelmek istedik. Kapadokya çok hoş bir görüntüye sahip. Burada sıcak hava balonları çok hoş. Biz de tipe katılmak istiyoruz” dedi.

Ni Frangqin ise Kapadokya’nın ülkesinde çok tanınan kıymetli bir turizm merkezi olduğunu, uzun vakittir bölgeyi görmeyi hayal ettiğini anlatarak, “Kapadokya çok hoş bir yer. Kapadokya’yı internete çok görmüştüm. Hakkında çok bilgiler edinmiştim lakin buraya gelince fotoğraflardakinden çok daha hoş olduğunu anladım” diye konuştu.

Jim Gao da Türkiye’de bulunmaktan memnun olduğunu lisana getirerek, “3 yıldır dışarı çıkamıyorduk ve sonunda Türkiye’ye gelebildik. Buradaki beşerler çok cana yakın. Türk yemekleri de çok lezzetli. Türkiye ve Kapadokya’yı çok sevdim, herkesi buraya davet ediyorum” tabirlerini kullandı.