Çöp meskende bulunan Asel bebeğe devlet muhafazası

tarafından
37
Çöp meskende bulunan Asel bebeğe devlet muhafazası

Konya’da ağlama sesleri üzerine apartmandaki vatandaşlar tarafından çöp dolu konutta bulunan 1 yaşlarındaki Asel bebek, çocuk yuvasına yerleştirildi.

Hastanedeki tedavisi tamamlanan Asel bebek, savcılığın talimatıyla Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilerek, müdafaa altına alındı.

İfadesi alındıktan sonra hür bırakılan bebeğin annesi F.G. hakkında yürütülen soruşturma ise sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde 26 Mart’ta bir meskenden ağlama sesi duyan vatandaşlar, balkondan komşularının konutuna girmiş, çöp dolu meskenin içinde 1 yaşlarındaki Asel bebeği bulmuştu.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sıhhat takımları, bebeği hastaneye kaldırmıştı. Bebeğin annesi olduğu belirlenen F.G, gözaltına alınmış ve tabirinin akabinde hür bırakılmıştı.

“DARALDIĞIM İÇİN GEZMEYE ÇIKTIM”

Anne F.G’nin emniyetteki sözünde, kızı A.M.N’nin babası T.N’nin yurt dışında olduğunu, kızına kendisinin baktığını söylediği öğrenildi.

Son iki haftadır kimi ıstırapları olduğunu, meskeni bu yüzden toplamadığını anlatan F.G, “Saat 22.00 sıralarında kızımın karnını doyurdum. Ateşi olduğu için altını bezlemeden halının üzerine bırakarak, biraz daraldığım için gezmeye çıktım. 23.00 sıralarında meskenime hakikat yürürken polis aradı ve acil konuta gelmemi söyledi. Ben konuta geldiğimde polisler apartmanın önündeydi.” tabirlerine yer verdi.