Cumharbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta gençlerden en büyük dayanağı biz aldık

tarafından
31
Cumharbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs’ta gençlerden en büyük dayanağı biz aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Adıyaman’da gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buradaki iletilerinden öne çıkanlar şöyle:

“6 Şubat sarsıntılarından beri buralarda olduk. Biz birileri üzere buraları sarsıntı turisti edasıyla gezmiyoruz. Adım adım yapılan her işi takip ediyor, hiçbir gecikmeye mahal olmaması için çalışıyoruz. Cumhur İttifakı’nın mensuplarıyla depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ülkemizde birileri gençleri küçümseyerek, karamsarlık aşılayarak sizlerle aramızı açmaya çalıştılar. Halbuki biz daima gençlerle yol yürümüş birisiyiz. Onlar gençlerimizi harflerle etiketlendirerek ufuklarına hudut çizmeye çalışırken biz daima gençlerimizin vizyonunu genişletmek için çalıştık.

Sizlerin gözlerindeki ışıltı bizi daha çok uğraşlara girme azmi veriyor. Seçimlerde sav edilenin ve sanılanın tersine gençlerimizden en büyük takviyesi biz aldık. Mesleksel eğitimde adeta sessiz bir ihtilal gerçekleştirdik. Kasıtlı formda örselenen mesleksel eğitimi yine hak ettiği yere getirdik. Geçmişte yetişmiş insanlarını dışarıya kaptıran Türkiye’den cazip bir ülke haline geldik. Biz artık sizlerin vaktinin konuklarıyız. Görevim sizlere hayallerinizi en kolay biçimde hayata geçireceğiniz bir Türkiye bırakmaktır. Vatan topraklarını hangi kaidelerde düşmandan kurtardığımızı unutmamalıyız. Cumhuriyetimizin birinci asrı boyunca neler yaşadığımızı hatırımızdan asla çıkarmamalıyız. Çeyrek asır öncesinin Türkiye’si ile bugünkü ortasında çağ farkı var.

Sırf bölgeden istedikleri oyu alamadılar diye depremzedelere hakareti bırakmayan dün milletimize neler çektirdiklerini bilmezsek yarınlara inançla bakamayız. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. En büyük yapıtımız de sizlerin hayatın her alanında gelişimine fırsat sağlamak. Meclis’te artık sizin yaşınızda temsilcilerimiz var.”

“28 MAYIS’TA GEREKEN DERSİ ALACAKLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının akabinde gençlerin sorularını yanıtladı.

Bir gencin, “14 Mayıs seçimlerinden sonra millet devletine olan teveccühünü bu büyük afete karşın gösterdi. Bu sonucu hazmedemeyen kimi bölümler bizleri rencide eden cümleler kullandı. Biz bunların yargı karşısında ceza almasını sizden rica ediyoruz.” talebi üzerine Erdoğan, bu durumun birebir formda kendilerini de rencide ettiğini söyledi.

Milletin bu şahıslara 14 Mayıs’ta gereken dersi birinci etapta verdiğini belirten Erdoğan, “Bitmedi, inşallah 28 Mayıs’ta bunlara belini doğrultamayacakları bir dersi de vermesi lazım. Çünkü 50 bin şehidimizin üzerine bu formda saygısızlık, bu biçimde edepsizlik yapılamaz. Maalesef bunlar fakat televizyon kanallarıyla ancak farklı mecralarda yazılı, görsel daima depremzedelerimize 11 vilayette hakaretler yağdırdılar. Bunlar onların yanında kalmayacak. Takipçisiyiz, inşallah gereken dersi de alacaklar.” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gencin “Gençlerin idareye iştiraki konusundaki fikirleriniz nelerdir?” sorusuna, şu cevabı verdi:

“Bu mevzuda bildiğiniz üzere 30 yaş seçme ve seçilme yaşıydı. Bunu evvel 25’e sonra da 18’e düşürmek bize nasip oldu. Bu nedir? Biz gençliğe güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Zira biz Fatih Sultan Mehmet’in, 18 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan ecdadın torunlarıyız. Ne dediler? ‘Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız?’ dediler. Biz de dedik ki ‘Gençliğine güvenmeyenden hiçbir şey olmaz.’ Cumhur İttifakı olarak da buna yüklendik ve hamdolsun parlamentoda şu anda çok gençlerimiz var. Şu anda 24, 25, 28 bu yaşta gençlerimiz var. Biz size inanıyoruz. Şimdiden önümüzdeki seçimlere hazırlanın, parlamentoda sizleri de oralarda görelim. Devletin kademelerinde sizleri görelim. Yalnızca öğretmen değil mühendis, hekim, yazılımcı aklınıza ne gelirse. Zira biz gençliğimize inanıyoruz, gençliğimize güveniyoruz. Gençliğine güvenmeyenden geleceğini teminat altına almak üzere bir şey olmaz. Fakat artık birinci etap, 28 Mayıs’ta bu depremzedelerimize hakaret eden ahlaksızlara birinci karşılığı vermek olsun inşallah.”

“SİZLERE ÜLKEMİZİ BIRAKACAK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Programda bir genç Erdoğan’a, “Türkiye Yüzyılı’nda gençlere yönelik altyapının geliştirilmesine yönelik maksatlarınız nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Bu hususa ait şu anda attıkları adımlarda, gençleri gerek üniversitelerde akabinde da hızla Türkiye’nin geleceğinde misyon üstlenecek kabiliyette yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, “Bunu yapacağız ki bizler de Türkiye Yüzyılı’nı siz gençlerimize özgüven içerisinde teslim edelim. Bizim buralara alışılmış kazık çakacak halimiz yok. Biz de size itimatla bakacak, ondan sonra artık ‘Türkiye emin ellerdedir’ diyeceğiz. Sizlere ülkemizi bırakacak, yolumuza da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Erdoğan, bir gencin TEKNOFEST’in seneye Adıyaman’da yapılması talebi üzerine, “TEKNOFEST idaresiyle görüşelim, bakalım şu anda onların yol haritası nedir. Şayet onların yol haritası müsaitse inşallah Adıyaman’da bu türlü bir tertibi onlarla planlayalım.” dedi.

Deprem bölgesindeki gençlere yönelik çalışmalardan çok mutlu olduğunu belirten bir genç Erdoğan’a “Siz Sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman gençlerinden beklentiniz nelerdir?” sorusunu yöneltti.

Adıyaman gençlerinden beklentilerinin birinci derecede Fen Lisesi’nde okuyup, orayı muvaffakiyetle bitirmeleri ve üniversite imtihanlarında da başarılı olmaları olduğunu anlatan Erdoğan, “İnşallah üniversiteye girdikten sonra da ‘Ben ülkemin idaresinde, her kademede vazife almaya hazırım’ deyin. Biz sizden öncelikle bunu bekliyoruz ve bunu başaracağınıza da inanıyorum.” sözlerini kullandı.