Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 ortak birbirini bile yönetim edemiyor, ülke yönetim edemez

tarafından
37
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 ortak birbirini bile yönetim edemiyor, ülke yönetim edemez

Son dakika haberi!

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla zelzeleden etkilenen 11 vilayette çalışmalar süratli bir halde başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Zelzele Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Meskeni ile 47 Dükkanın Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Biz asla bu sarsıntısı unutmadık. Sarsıntıda kaybettiğimiz canları unutmadık. Sarsıntı yıkıntıları altında kalan hayalleri unutmadık.

Ölenleri geri getiremeyiz lakin onun dışındaki tüm kayıpları telafi etmekte kararlıyız. Kentlerimizi en hoş haliyle tekrar ayağa kaldıracağız. Zira biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Biz Malatya’ya sevdalıyız. Türkiye’ye sevdalıyız. Bu Malatya Persilvanya’daki FETÖ’cülere gülücük dağıtanlara yar olur mu?

Amacımız 650 bin kalıcı konut yaparak kentlerimizi olağan hayata döndürmek. Malatya’daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy konutu inşa etmeyi planladık. Köy meskenlerinin bir kısmını Ramazan Bayramı’nda teslim edeceğiz. Birinci etapta küçük sanayi sitelerinde 6 bin iş yeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz.

14 MAYIS MESAJI

Türkiye tarihi bir seçim yaşayacak. Bu seçimler ülkemizin ve milletimizin yalnızca gelecek 5 yılını değil gelecek çeyrek asrını, yarım asrını belirleyecek. Ne diyor? Terörist başını çıkaracaklarmış. Ne diyor? Diyarbakır’da 51 Kürt yavrumuzu öldüren, onların vefatına vesile olan Selo’yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri muhakkaktır. Katillere, yataklık edenler aşikardır. Onun için Cumhur İttifakı’nın iş başında kalması kaide. Yalnızca hayal satan, lafazanlık yapan, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bu takımın siyasetten tasfiye vakti gelmiştir. Ruhsuz, ufuksuz, vizyonsuz bu türlü bir gruba bırakın Türkiye’yi, bırakın Malatya’yı, bir bakkal dükkanı bile emanet edilemez.

Daha birbirini yönetim edemeyenler 85 milyonluk Türkiye’yi yönetim edebilir mi? Başında olduğu partiye tek muvaffakiyet kazandırmayanın ülkeye hayrı olabilir mi? Bizim bildiğimiz Malatya evlatlarının gelceğini 7 iş bilmezin bir ortada oılduğu kumar masasına terk etmez, azılı teröristleri çıkarıp ortamıza salmaya vadedenleri asla affetmez, uçuk kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışanları siyasetten tafsiye etme vakti gelmiştir. 14 Mayıs’ta bu zihniyete artık kâfi demenizi rica ediyorum. Bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 2-3 bakanlık kapmak için ülkenin yazgısıyla oynayanlara dur demenizi istiyorum.

DEPREMZEDELERLE İFTARDA BİR ORTAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma merasiminin akabinde da depremzedelerle iftarda bir ortaya geldi. Burada depremzedelere seslenen Erdoğan, seçim gündeminin, hayata tutunma gayreti veren depremzedelerin sıkıntılarını unutturmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, Togg’a yönelik tenkitlere de değinerek, “Cesaretlendirmek yerine projeye takoz koyanları bir sefer daha hüsrana uğrattık. Kimse satın almaz dedikleri Togg, 177 bin ön sipariş aldı.”