Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatalarından ötürü çıkıp milletimizden özür dilemediler

tarafından
32
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatalarından ötürü çıkıp milletimizden özür dilemediler

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Adıyamanlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçimlerinde şahsıma ve Cumhur İttifakı’na verdiğiniz takviye için teşekkür ediyorum. Adıyaman tercihini bizden yana kullandı. Biz Adıyaman’a hiçbir hesap gütmeden karşılıksız seviyoruz. Biz bu yüreği yaralı kentin hoş insanlarını içtenlikle seviyoruz. Alanda 40 bin iştirak var. Ortamıza kimsenin hiçbir mahzurun girmesine müsade etmiyoruz.

Bizimle 85 milyon ortasında kaç bağlar kaç kanallar var. Kem gözler bunu hiçbir vakit göremediler. 50 bin sarsıntı şehidimiz var. 50 bin sarsıntı şehidimize bay bay Kemal’in grubu nasıl baktı? Bütün bu sarsıntı bölgesiyle bundan sonra size bir şey yok. Bunu nasıl söylersin? Siz olsanız da olmasanızda devletimiz kardeşlerimin yanındadır. AFAD’ıyla Kızılay ile yanındadır. Bundan sonra da yanında olacaktır. Şu anda konteyner kentlerin olduğu bölgede önemli sayıda bir ömür var. Siyasi tercihlerinden ötürü depremzedelerimizi eleştirenler bunu hiçbir vakit kavrayamadılar. CHP zihniyetinin sorunu ezayı kendilerinde aramak yerine insanlarımızı suçladılar. Çok partili demokrasiye geçtiğimiz 14 Mayıs 1950’den beri bu makûs huylarından maalesef vazgeçmediler.

Hatta gazete manşetlerinden küstah bir formda “Milletin karnı TOGG’muş” diyorlar. Bir defa olsun “Biz nerede yanlış yaptık? sorusunu kendilerine sormuyorlar. Pazar günkü seçimle birlikte 16. 17. seçimlerini de kaybettiler. Yanlışlarından ötürü çıkıp milletimizden özür dilemediler. Samimi bir öz tenkit vermediler. Milletin gönlünü kazanmak yerine korkutma siyaseti yaparak insanımızın oyunu kazanmayı düşünüyorlar.

Bu kibirli ve kaba hallerinden asla vazgeçmiyorlar. Daima tıpkı şeyi yapıyor ve her keresinde birebir sonucu bekliyor. Biz işimize bakıyoruz. Biz ülkemize eser kazandırmanın uğraşını veriyoruz. Daha öncede söyledim. Milletimiz bizi bir faninin görebileceği her makama getirdi. Bizim aziz milletimize daha büyük eserler kazandırmaktan öteki ne gayemiz olabilir.

Birinci önceliğimiz zelzelenin izlerini bir an evvel silerek kentlerimizi tekrar ayağa kaldırmaktır. Devletimiz ve milletimizin tüm imkanları depremzede kardeşlerimiz için seferber edildi.

Yıkılanın yerine daha güzelini daha dayanıklısını yapacak konutu ve tertibi bozulan kardeşlerimizi yuvalarına kavuşturacağız. Maksadımız 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konutu inşa ederek zelzele bölgesini eskisinden daha sağlam hale getirmektir. Bölgenin dört bir yanında temeller atıldı.

Amacımız ekim kasım gbi kalıcı konutların teslimine başlamaktır. Bayramda birinci köy meskenlerinin teslimini yaptık. 905 bini aşkın çadır, 112 bini aşkın konteyner kurduk. Şehişrlerimizde barınma problemlerine tahlil üretirken ticari hayatın yine canlanmasını temin etti. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikleirnin en başında zelzele mağdurları şehirlerimin ayağa kaldırma maksadı vardır. Hiç durmadan çalışacağız.