Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u kurban edemeyiz

tarafından
33
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u kurban edemeyiz

Son dakika haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaşehir Metro İstasyonu’nda, Başakşehir-Çam ve Sakura Kent Hastanesi ile Kayaşehir metro çizgisi açılış merasimine katıldı.

“Bugün İstanbulumuzun değerli bir sıkıntısını daha çözmek için buradayız. İstanbul Çam Sakura Hastanemizin metrosunu açıyoruz.

İstanbul’u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz. Fatih’in emaneti olan bu hoş kentin gün ve gün karanlığı sürüklenmesine seyirci kalamayız. Bu anlayışla, nerede bir eskiklik varsa müdahale ediyor, gereken neyse yapmaktan çekinmiyoruz.

Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için asıl sorumlusu becerip işi devam ettiremediği için maalesef bu metro sınırını Ulaştırma Bakanlığımız devraldı. 3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi ne yazık ki İstanbul’a bir çivi bile çakamadı. Buna asıl dersi İstanbul 2024’te verecek. 14 Mayıs’ta parlamento seçimlerinde dersini verecek. Bu sınır devralındığında ilerleme yalnızca yüzde 5’ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ay içerisinde metro sınırını açılışa hazır hale getirdik. Bugün de sizlerin hizmetine vermenin gururunu yaşıyoruz.

Metro istasyonlarımızın dizaynlarını özgün bir formda gerçekleştirdik. Çam ve Sakura Kent Hastanesi İstasyonu’nunda özel atriyum inşa ettik. Kayaşehir istasyonumuzda yer altında bekleyen yolcularımıza sıcak bir atmosfer sunduk.

Kent merkeziyle Çam ve Sakura Kent Hastanesi ortasında artık ulaşım daha süratli, ekonomik ve inançlı olacaktır. Biliyorsunuz bu kent hastanesi yapılırken oranın yolunu da büyükşehir belediyesi yapmadığı için biz yapmıştık.

İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız kentimize kazandırmış olacak. Böylelikle, Bakanlığımızın tamamlayıp kentimizin hizmetine sunduğu metro sınırı uzunluğunu 130 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz. İstanbul’un raylı sistem ağı 324 buçuk kilometreye ulaştı. Üretimi devam eden projelerimiz bittiğinde bu sayı 380 kilometrenin üzerine çıkacak.

Kayaşehir-Mahmutbey ortasını 20 dakikada, Çam ve Sakura Kent Hastanesi-Bakırköy ortasını 23 dakikada gidebileceksiniz.”