Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provokasyonla olay çıkarıyorlar

tarafından
30
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provokasyonla olay çıkarıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Edirne mitinginde konuştu.

Erdoğan, seçim iletilerine devam ederken muhalefete de tenkitlerini sürdürdü. “Provokasyonla olay çıkarıyorlar.” diye konuşan Erdoğan, “Olay çıkartıp kentimizi karalamaya çalışıyorlar.” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Edirne, ülkesinin bütünlüğüne milletinin birliğine ve istiklaline göz dikenleri asla affetmez. CHP miting yapıyor. Meydanı dolduran bölücü sempatizanlar dişe diş kana kan diye slogan atıyor.

Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler CHP’nin reklam ajansı üzere çalışıyor. Bütün bunlara CHP idaresinden, koalisyonun öbür ortaklarından reaksiyon gelmiyor. Yabancı medyaya dönüp, bizim seçimimizden size ne diyemiyorlar.

“SENİN GİBİLERE BU TEFECİLER PARA VERMEZ”

Kimine bakanlık kelamı vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma kelamı vermişler. Terörist başını, Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan cumhurbaşkanlığına devam ettikçe, hakkı, hukuku biz size bırakmayız. Kamudan atılanları geri alma kelamı vermiş Bay Bay Kemal. Kimine iktisadımızı tefecilere teslim etme kelamı vermişler. Senin gibilere bu tefeciler para vermez.

Bize ve Cumhur İttifakı’na kimlerin saldırdığına baktığımızda tablo tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Az evvel Kırklareli’ndeydik. 20 bin kişi vardı. Şu anda Edirne’de karşımda 25 bin kişi var.

Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Teknolojik imkanların böyleisne geliştiği devirde bu numaralar bayatladı.

İMAMOĞLU’NUN ERZURUM MİTİNGİ

Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan kentlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Sizlerden 14 Mayıs’ta sandıklara âlâ sahip çıkmanızı istiyorum. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz.14 Mayıs’ta yola devam edeceğiz.

Önümüze çıkartılan kaç manilere, tuzaklara karşın yürüttük. Ulusal iradenin bileğini bükemeyinve ekonomik tuzakları ortaya koydular. Salgından savaşa kadar global krizle de buluştuk. Dimdik ayakta durmayı başardık. Türkiye’nin asırlık problemlerini nasıl biz tahlile kavuşturduysak bu meselelerin üstesinden de tekrar biz geleceğiz.

“MİLLETİN REFAHINA HARCAYACAĞIZ”

Biz yaptığımız yollarla, tünellerle, havalimanlarıyla bu hasretleri giderdik.

Terörü bitirir bitirmez petrolü bulduk, kullanmaya başladık. Türkiye 21 yıldır çıkarı altyapı yatırımlarına harcadı. Bundan sonra elde edilecek katma bedeli milletin refahına harcayacağız.

Erdoğan, Edirne’de

KIRKLARELİ MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Kırklareli’nde düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Millete mecmua kapaklarından parmak sallayanların tehditleri sökmez. Bizi kimse bölemez ayıramaz. Biz bu CHP’ye, HDP’ye, İP’e vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bizi Alevi-Sünni, Türk-Kürt-Roman diye ayırmak isteyenlere müsaade etmeyecğiz. Roman kardeşlerime ayrımcılık yapmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bizi bölmeye çalışanlara, ayrımcılık yapanlara fırsat vermeyeceğiz.

Öcalan’ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış. Selo’yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Bunun için 14 Mayıs çok kıymetli.

“VESAYET ZİNCİRLERİNİ PARÇALADIK”

Kırklareli ile birlikte tüm Türkiye’nin bize nasıl sahip çıktığını unutmadık. Pınarhisar’da haksız formda tutulduğumuz günleri istişare ile geçen bir okul olarak gördük. Darbecilerin bizi attıkları o zindan yeni bir devrin başlangıcı oldu. Türkiye’ye dair hayallerimizi burada somutlaştırdık. 3 Kasım 2002’de Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik. 81 vilayetin her birini eserlerimizle nakış nakış dokuduk. Vesayet zincirlerini tek tek parçaladık.

“VAATLERİ SAĞA SOLA SAVURUYORLAR”

Bunların her seçim öncesi açtıkları bir vaat bohçası var. Buradan seçtikleri vaatleri sağa sola savururlar. Çiftçiye parasız traktör dediler. Çiftçi kardeşlerim size ücretsiz traktörler geldi mi? Bunlar ne suyu ucuz, ne otobüsleri parasız yaptılar. Biz devrimizde bunları yaptık. Akıllarına gelen her şeyi söylerler. Bay Bay Kemal bu işin piridir, palavrada onun üzerine yok. Seçim sonrası vaat bohçasını bağlayıp bir dahaki seçime kadar da vatandaşın yüzüne bakmazlar.

“SÖYLEDİKLERİMİZİ UNUTANLARDAN OLMADIK”

Emeklilikte yaşı bekleyen insanlarımızın talebini karşıladık. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye bayram ikramiyesini 2 bin liraya yükselttik. Yerli aracımız TOGG’u yollara uğurladık. Karadeniz doğalgazımızı getirdik. Bu ayki doğalgaz kullanımını fiyatsız yaptık. Bizde palavra yok. Söylediklerimizi Ankara’ya dönünce unutanlardan olmadık.

“BUNLAR ESRARKEŞ, EROİNKEŞ”

Bay Bay Kemal üzere Londra’daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz. Biz IMF ile 2013’te ilişiği bitirdik. Allah kuruşu IMF’den almadık, Türkiye çöktü mü? Bay Bay Kemal sen Londra’daki tefecilere git, avucunu yalarsın avucunu. Sen önemli manada zavallısın. Kalktın 300 milyar dolar para alacağım. Bunlar esrarkeş, eroinkeş, bundan kazanım elde eden tefeciler. Bu denli altyapıyı Londra tefecilerinden aldığımız parayla mı yaptık? Çanakkale Köprüsü bir abide değil mi? Kendi kaynaklarımızı kullanacak, kimseye boyun bükmeden toplumun refahını artıracağız.

“AŞIRI FİYAT ARTIŞLARINI BİZ YOLUNA KOYARIZ”

Kira sıkıntısını de çarşı pazarda çok fiyat artışlarını hal yoluna yeniden biz koyarız. Kırklareli’ne bugüne kadar yaklaşık 30 milyar lira yatırım yaptık. Bay Bay Kemal senin belediy liderin sanki Kırklareli’ne ne yaptı? Gelirken yolların halini gördük, rezalet. İstanbul, Ankara, İzmir ortada, rezalet.