Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim programını açıkladı

tarafından
39
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim programını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, partisinin Ankara vilayet teşkilatı ve ilçe belediye liderleri ile bir ortaya geldi.

”SAĞLAM DURMAZSAK SANDIKLARIN ÜZERİNE ÇÖKERLER”

AK Parti teşkilatına seslenen Erdoğan şöyle konuştu:

”Yeni seçilen ve yine seçilen 28. devir milletvekilerimize tebrklerimi sunuyorum. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak 14 Mayıs’ta dünyaya örnek olacak bir demokrasi imtihanı verdik. Seçim uyum merkezlerimiz Cumhur İttifakı ortaklarının katkıylarıyla çalışmalarını hiç orta vermeden yürütecektir. Bu sıkıntıyı bitirene kadar en küçük bir rehavete boşluğa meydan vermeyeceğiz. Karşımızdakileri görüyorsunuz, seçimi açık orta geri bitirdikleri halde suyu bulandırmak ismine her şeyi yapıyorlar. Şayet biz sağlam durmaz faaliyetlerimizi tıpkı halde yürütmezsek karşı tarafın bu nobran halleriyle sandıkların üzerine çökeceğinden kuşkunuz olmasın.

Seçimin şu devirdeki tablosu ortada çabucak akabinde 3 şehit, 5 şehit. Bunlar bizleri üzüyor. 28 Mayıs’a kadar bu işe sıkı sıkı sarılarak ülkemiz milletimiz üzerinde oynanmak istenen oyunu bozacağız. Kati zafere kadar gece gündür çalışacağız. Açık orta birinci çıkacağımızdan kuşku duymuyorum. Ülkeyi hangi ittifakın yöneteceği kararı verildi. 2. cinste fire olmaması için elimizden geleni yapacağız. Seçim gecesi televizyon ekranlarında sergiledikleri ‘kazandık’ tiyatrosunu daima birlikte takip ettik.

”BUNLARIN İNSANLIKLA İRTİBATLARI DA KOPMUŞ”

Biz koalisyon masasının terör örgütleri ile iltisakını biliyorduk oysaki bunların insanlıkla irtibatları da kopmuş. Kimse merak etmesin milletimizin ortak vicdanını yere düşürmemek de bizim misyonumuzdur. Seçim gecesi kendi elindeki bilgiler de birebir gerçeğe işaret ettiği halde ısrarla önde olduğunu söylerek palavra siyasetini bir defa daha ispatladı. CHP’li belediyeler ve müzahir STK’lar, zelzele bölgesine yardımları kesmekten otellerden depremzedeleri kapı dışarı etmeye, her türlü rezilliği sergiliyor.

”SAZAN SARMALINA ALINAN KILIÇDAROĞLU KÖTÜ ÇARPILMIŞTIR”

Masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu kötü çarpılmıştır. Bunu sormak da o partinin seçmenine düşer. Ülkemizde her şeyi değiştirdik lakin muhalefeti maalesef değiştiremedik. 28 Mayıs seçimlerini bu halde suhuletle tamamlayarak ülkece önümüze bakacağız. Bu seçimin en değerli sonuçlarından biri de muhalefet cenahındaki büyük değişim olacaktır.

2. TIP SEÇİM PROGRAMINI AÇIKLADI

28 Mayıs’a kadar ne yapacağız?Ankara ve İstanbul’da çeşitli programlarımız olacak. Yarın İstanbul’daki sürücü esnafıyla cuma günü hemşehri dernekleriyle bir ortaya geleceğiz. Hafta sonu zelzele bölgesindeki kentlerimizi tekrar ziyaret edeceğiz. Salı günü sarsıntı bölgesinde iki kentimizi ziyaret edeceğiz. Vatandaşlarımızı dinleyeceğiz eksik varsa gereken talimatları vereceğiz. Depremzede vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını göstermek boynumuzun borcudur. 28 Mayıs’a kadar kimseyi yormadan yolumuza devam edeceğiz. Ruberu yüz yüze çalışmalara yük vereceğiz.

”TAHIL KORİDORU MUTABAKATI 2 AY UZATILDI”

Tüm dünyaya müjde vermek istiyorum. Karadeniz Tahıl Koridoru çeşitli kezler uzatılmıştı. Ülkemizin çabaları, Rus dostlarımızın dayanağı ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Muahedesi’nin 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Tüm dünyaya güzel olsun. Muahedenin tüm koşulları yerine getirilerek bundan sonraki süreçte de devam etmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz. Rusya Devlet Lideri Sayın Putin’e bu süreçteki uğraşlarımıza verdiği samimi dayanak için şükranlarımı sunuyorum. Ukrayna Devlet Lideri Sayın Zelenski’ye de yapan iş birliği için teşekkür ediyorum. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres’e de süreçteki çabaları için teşekkür ediyorum.”

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Lider Yardımcıları Erkan Kandemir, Ali İhsan Yavuz, Jülide Sarıeroğlu ve Leyla Şahin Usta ile Ankara Vilayet Lideri Hakan Han Özcan da yer aldı.