Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muharrem İnce yorumu: Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz

tarafından
37
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muharrem İnce yorumu: Siyasetin bu kadar çirkinleştirilmesini kabul edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri önesinde İstanbul’un Sultangazi ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Seçim günü yaklaştıkça karşımızdaki koalisyon masasının nasıl bir intikam duygusu ile hareket ettiği daha uygun anlaşılıyor. Evvelden kendi partilerinden aday yapıp karşılarına çıkan şahsa yapmadıkları zulmü bırakmadılar. Daha evvel bu usulle siyasi partiler ele geçirilmişti. Artık de birebir usul ile devletin idaresini ele geçirmek istiyorlar.

“FETÖ’CÜLERİ MASANIN KASETÇİSİ HALİNE GETİREN BİREBİR GÜÇ”

Meral Hanım’ı masadan kalktığında üç günde tıpış tıpış oraya döndüren de, Muharrem İnce’yi adaylıktan çektiren de tıpkı güçtür. Kandil’i Bay Bay Kemal’in amigosu haline getiren de FETÖ’cüleri masanın kasetçisi haline getiren de tıpkı güçtür. Sanmayın ki o güç Kılıçdaroğlu’dur. Batı medyasını masanın basın bültenine dönüştüren de tıpkı güçtür. Sanmayın ki, bu güç Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu kişi her partiyi mağlubiyetten mağlubiyete koşturan bir maşadır.

“GEZİ VE 15 TEMMUZ’DA NELER YAPILMIŞSA YENİDEN YAPILIYOR”

Bay Bay Kemal’i evvel CHP’ye genel lider sonra karşımıza aday olarak çıkaranların hedefi ayan beyan ortada değil mi? Bay Bay Kemal, ülke ve millet düşmanı kim varsa hepsinin takviyesiyle yol yürüyor. Seyahat ve 15 Temmuz’da neler yapılmışsa 14 Mayıs öncesinde de o yapılıyor.

“SEÇİMLERİ RUSYA YÖNLENDİRİYORMUŞ, UTAN UTAN”

Bütün mecmualar kapaklarında ne diyor ‘Erdoğan gitmeli’. Ya size ne? Bu tabirleri siz nasıl yazıyorsunuz? Kararını siz değil benim milletim verir. Bay Bay Kemal Rusya’ya da sataşmaya başladı. Türkiye’deki seçimleri Rusya yönlendiriyormuş; utan utan. Ben de kalkıp seçimleri ABD yönlendiriyor, Almanya, Fransa, İngiltere yöndendiriyor desem ne diyeceksin? Ben bunların ruhlarını okudum. 20 yıldır bunlarla görüşüyorum. Tıpkı masalarda oturdum, konuşuyorum. Sen bunları nereden tanırsın? Bunlarda palavra bol. Londra’nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Senin üzere yalancıya para vermezler.

“HEPSİ SOLUĞU YARGIDA ALACAK”

TOGG ülkemizde geleceğin yüksek teknolojiye dayaıl üretimin ismidir. Birileri İHA mı, SİHA mı yiyeceğiz diyerek savunma sanayi eserlerimizi değersizleştirmeye çalışıyor. Ahlaksızlar, terbiyesizler domatesi patatesi 15-20 liraya çıkardı. Artık marketlerde 7,5 liraya düştü. Şu seçimden sonra sıkıysa bunlar bu oyunları yapsın. Hepsi soluğu yargıda alacak. Patates soğandaki fiyat dalgalanması mevsim geçişi ve ahlaksızlıkla alakalı. Milletin canını yakan hayat pahalılığını asla görmezden gelmiyoruz. Taban fiyattan kamu emekçileri, memur ve emeklilerin maaşlarına kadar her alandaki düzenlemelerle insanımıza nefes aldırıyoruz. Temmuz ayında tekrar yapacağız, yıl sonunda tekrar yapacağız.

“BİR İNSAN BU KADAR LAUBALİ OLUR MU?”

Kılıçdaroğlu’nun bir referansı var mı? ‘Ben şunu yaptım’ diyebilir mi? Kalkmış ne diyor? Gel Halil İbrahim sofrasına diyor? Siyasette bir insan bu kadar laubali olur mu? Siz bir arada geçmişte yürüdünüz Bu ne kadar sulu latife. İstanbul’un belediye lideri İstanbul’a ne yaptı? CHP deyince aklımıza çöp, çukur, çamur, susuzluk geliyor.

“SANDIĞIN KAZASI OLUR FAKAT MALİYETİ ÇOK AĞIRDIR”

14 Mayıs’ta evvel yüzde 50’yi geçerek bu işi birinci çeşitte tamamlamaya var mıyız? Gençlerimize sesleniyorum, pazar günü sandığa sahip çıkın. Üretim yapan, ihracat yapan tüm beşerlerine sesleniyorum, pazar günü sandığa sahip çıkın. Bu ülkenin tüm kamu çalışanlarına işçilerine sesleniyorum, işinize sahip çıkmak için pazar günü sandığı sahip çıkın. Şehit yakınlarına, gazilerimize, hassasiyet sahibi herkese sesleniyorum, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak için sandığa sahip çıkın. Öğrencisinden emeklisine, bayanından engellesine, bu ülkenin tüm bireylere sesleniyorum; unutmayın sandığın kazası tahminen olur lakin maliyeti çok ağırdır.”