DAEŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği yalanlandı

tarafından
40
DAEŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği yalanlandı

Göç Yönetimi Başkanlığı, “terör örgütü DAEŞ mensuplarına vatandaşlık verildiği” argümanlarının gerçeği yansıtmadığını, ismi geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, makul çevreler ve toplumsal medya hesapları üzerinden “DAEŞ terör örgütü mensuplarına vatandaşlık verildiği” istikametinde gerçekle ilgisi olmayan, provokatif paylaşımların sirkülasyona sokulduğu belirtildi.

Paylaşımlarda, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, terör örgütüne üye olma hatasından haklarında süreç yapılan ve hala cezaevinde tutuklu bulunan 6 yabancı asıllı şahsın isimlerine yer verilerek, DAEŞ terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı şahısların Türk vatandaşlığı kazandıkları savlarının ortaya atıldığı aktarıldı.

6 yabancı şahısla hiçbir ilgisi olmayan lakin DAEŞ terör örgütü üyesi üzere gösterilen Suriye asıllı 2 kişinin de Türk vatandaşı olduğunun öne sürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İddialar temelsiz olup sav sahiplerinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse mevzu tezler incelendiğinde, ismi geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir.

Yozgat Vilayet Jandarma Komutanlığınca Yozgat Vilayet Göç Yönetimi Müdürlüğüne gönderilen yazı ise DAEŞ’tan haklarında süreç yapılan 6 yabancı asıllı şahısla ilgili gerekli tahdit kodlarının girilmesi ve infaz süreci sonrasında hudut dışı edilmelerinin sağlanmasına yönelik olup vatandaşlıkla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Şuurlu bir formda ve çarpıtılarak yapılan paylaşımlardan, kamuoyunda infial uyandırmak maksadıyla DAEŞ’tan süreç gören yabancı asıllı şahıslara vatandaşlık verildiği algısı oluşturulmak istendiği açıktır. Kamuoyunun sistematik olarak palavrası yayan bu bireylere ve provokatif paylaşımlara prestij etmemesi ehemmiyet arz etmektedir. Bu ve gibisi paylaşım yapanlar hakkında tüzel süreç başlatılacaktır.”