Diagne’ye hırsızlık soruşturması: Diagne sürücüsü, sürücü de onu suçladı

tarafından
30
Diagne’ye hırsızlık soruşturması: Diagne sürücüsü, sürücü de onu suçladı

Galatasaray’ın eski futbolcusu olan ve şu an Karagümrük’te top koşturan Mbaye Diagne, ocak ayında Ataşehir’de gece kulübü çıkışı sürücüsünün aracını alıp gitmesi nedeniyle sokakta kalmış, akabinde bölgedeki bir ekmek fırınına sığınmıştı.

Olayın akabinde ünlü futbolcu sürücüsünden aracını gasbettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Gruplar sürücünün peşine düştü kısa müddette yakaladı ve aracı elinden alıp Diagne’ye teslim ettiler.

Ancak soruşturma sırasında değişik bir ayrıntı ortaya çıktı. Sürücü, sözünde aracın kendisine ilişkin olduğunu, Diagne’nin temelsiz ihbarla aracına el koydurduğunu belirtti ve o da futbolcudan şikayetçi oldu.

Şoför verdiği sözde “Karakoldan arayıp aracı getirmemi, Diagne’nin şahsi eşyasını getirdikten sonra aracı bana vereceklerini söylediler. Lakin ruhsatı bana ilişkin olan şahsi aracımı ona teslim ettiler” dedi.

Bu sözün akabinde savcılık, hırsızlık ve inancı berbata kullanma cürmünden, Diagne hakkında da soruşturma başlattı. Savcılık Diagne’yi söze çağırdı. Lakin tabire gelmeyince ünlü golcü hakkında zorla getirilme kararı çıktı.

Karakolda tabir veren diagne suçlamalari reddetti, aracın kendisine ilişkin olduğunu, ödemelerini kendisinin yaptığını belirtti.

Diagne, “Banka dekontlarım da var. Karakola gidip aracın tarafıma teslim edilmesini istedim. Aracı getirip bana teslim ettiler. O periyot maçlar gereği yurt dışında olduğumdan, kendisine güvendiğim için süreksiz bir müddetliğine aracı onun üzerine yaptım. Asıl ben şikayetçiyim” açıklamasında bulundu.

Soruşturma devam ederken, savcılık araca süreksiz olarak el konulmasına karar verdi. Aracın kime teslim edileceğine soruşturma sonunda karar verilecek.