Diyarbakır’da 50. “Kökünü Kurutma Operasyonu”: 201 gözaltı

tarafından
43
Diyarbakır’da 50. “Kökünü Kurutma Operasyonu”: 201 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 50. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında Diyarbakır’da 201 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Soylu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde beraberinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya düzenlediği basın toplantısında, Kökünü Kurutma Operasyonu’na ait bilgiler paylaştı.

Diyarbakır’daki operasyonun sabah saat 04.45’te başlatıldığını anlatan Soylu, “50. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında Diyarbakır’da saat 04.45’te emniyet teşkilatımızdan 2 bin 135 kahraman arkadaşımız 20 polis dedektör köpeğimiz, hava araçlarımızla operasyon başladı. Toplam 236 şüpheliye yönelik operasyonda bu saat itibariyle 201 kuşkulu gözaltına alındı” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

“İmalat tertip satış yani bilhassa Diyarbakır’da yaşayan gençlerimize yönelik buradan yönlendirdikleri ülkemizdeki diğer noktalara yönelik uyuşturucunun satışı imalatı ve ticaretiyle ilgili bu hatanın kapsamına giren tam 8 aydır yapılan teknik takip ve inceleme sonucunda kahraman arkadaşlarımız 201 şüpheliyi gözaltına aldı.”

İSTANBUL’DA 131 KUŞKULU YAKALANDI

Bakan Soylu, İstanbul’da da bu sabah uzun vakittir takip edilen organize cürüm örgütüne yönelik kapsamlı operasyon gerçekleştirildiğini anlattı.

Soylu, İstanbul’daki operasyonla ilgili şunları aktardı:

“İstanbul’da bu sabah gerçekleştirdiğimiz, uzun vakittir takip ettiğimiz organize kabahat örgütüne yönelik operasyonda cürüm örgütü yöneticisinin kırmızı bültenle aranırken aylar evvel İtalya’da yakalandığı ve İtalya devletinin nezareti altında bulunduğu cürüm örgütüne yönelik toplam 161 şüpheliden birebir örgüte mensup 131’i gözaltına alınmıştır. İki kademede bu operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda 7 kalaşnikof, 20 tabanca, 6 tüfek, 2 çelik yelek ve buna yönelik birçok suikast ve birebir vakitte hata aleti ele geçirilmiştir. İstanbul Emniyeti’ni tebrik ediyorum.”

Bakan Soylu, operasyonun ayrıntılarının İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünce paylaşılacağını kelamlarına ekledi.