DSİ emekçi alımı kura çekimi ne vakit yapılacak? (2023 DSİ İŞKUR 908 emekçi alımı kura tarihi)

tarafından
39
DSİ emekçi alımı kura çekimi ne vakit yapılacak? (2023 DSİ İŞKUR 908 emekçi alımı kura tarihi)

2023 DSİ personel alımı kura çekimi için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. 908 daima personel alımı yapacak olan DSİ, müracaatlar için detayları duyurmuştu. Müracaatların tamamlanmasının akabinde gözler kura çekiminin yapılacağı tarihlere çevrildi. Pekala, DSİ personel alımı kuraları ne vakit çekilecek?

908 DAİMA PERSONEL ALINACAK

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Emekçi Alınmasında Uygulanacak Tarz ve Asıllar Hakkında Yönetmelik kararları uyarınca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 908 Daima Emekçi alımı yapılacak.

Adaylarda aranılacak genel ve özel koşullar ile başka bilgiler İŞKUR açık iş ilanlarında belirtildi. Bu ilanlar 17-24 Nisan 2023 tarihleri ortasında İŞKUR resmi internet sayfası (www.iskur.gov.tr) üzerinden yayımlanan ilana nazaran, müracaat süreçleri tamamlandı.

2023 DSİ EMEKÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE VAKİT?

İşe alınacak daima çalışanlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Personel Alınmasında Uygulanacak Yordam ve Temeller Hakkında Yönetmelik kararlarına nazaran öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen müracaat sahipleri ortasından açık iş sayısı (ilan edilen takım sayısı) kadar asıl ve asıl sayının dört katı kadar da yedek aday imtihana tabi tutulmaksızın 3 Mayıs 2023 tarihinde noter huzurunda çekilecek kura sonucuna nazaran belirlenecek.

Buna nazaran; DSİ emekçi alımı kura çekimi 3 Mayıs 2023 tarihinden yapılacak.

KURA YERİ VE SAATİ BELİRLİ OLDU MU?

Kura yeri ve saati ile ilgili bilgiler alımı yapacak olan Bölge Müdürlüğünün internet sitesinden duyurulacaktır. Bununla ilgili olarak adayların adreslerine yazılı bildirim(tebligat)
yapılmayacaktır.

İşçi alım sürecine ait tüm bilgilendirmeler, adaylardan istenilecek evraklar ilgili Bölge Müdürlüklerinin internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Talep kaidelerini taşımadığı sonradan anlaşılan adayların müracaatları, ilan, kura ve atama süreçlerinin her etabında idarece iptal edilebilecektir.