Düşük faizli kredi vaadiyle dolandırıcılık

tarafından
31
Düşük faizli kredi vaadiyle dolandırıcılık

İstanbul’da internetten “düşük faizli kredi” ilanı vererek dolandırıcılık yaptığı sav edilen 2 kuşkulu tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Cürümlerle Çaba Şube Müdürlüğü takımları, internet üzerinden “düşük faizli kredi başvurusu için tıklayınız” biçimindeki düzmece ilanlarla vatandaşların dolandırılması üzerine çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerde geçersiz ilana müracaat yapan vatandaşları arayıp “krediniz onaylandı” üzere telaffuzlarda bulunularak ferdî bilgilerinin toplandığını tespit eden takımlar, bu formülle mağdurların şifre bilgilerinin öğrenildiğini, banka hesaplarındaki varlıklarının boşaltıldığını ayrıyeten ferdî bilgiler kullanılarak krediler çekildiğini belirledi.

2 ADRESE EŞ VAKİTLİ BASKIN

Çalışmaların tamamlanmasın akabinde Çekmeköy’de bulunan bir sitede davet merkezi ve ofis olarak kullanılan 2 adresi belirleyen takımlar, düzenledikleri eş vakitli operasyonda 4 şüpheliyi yakaladı.

Ele geçirilen dijital gereç üzerinde yapılan incelemede, çok sayıda vatandaşa ilişkin şahsî bilgilerin bulunduğu anlaşılırken toplam mağduriyetin ise 368 bin 911 lira olduğu tespit edildi.

Emniyetteki süreçlerin akabinde adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, 2’si ise isimli denetim kararları uygulanıp hür bırakıldı.