Eğitimci Nazmi Arıkan’ın katili cezaevinde intihar etti

tarafından
41
Eğitimci Nazmi Arıkan’ın katili cezaevinde intihar etti

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan (69) ile sürücüsü Şerif Eker’in (46) öldürülmesiyle ilgili iki defa ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırılan Ufuk Akçekaya (49), kaldığı İzmir’in Buca ilçesindeki 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tek kişilik odasında dün akşam meyyit bulundu.

Kendini asarak intihar ettiği belirlenen Akçekaya’nın bir de intihar notu bıraktığı öğrenildi.

İKİ SEFER AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, Akçekaya’yı iş insanı Nazmi Arıkan ve sürücüsü Şerif Eker’i “kasten öldürme” kabahatinden takdir indirimi uygulanmaksızın iki sefer ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına mahkum etmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde, Nazmi Arıkan’a (69) ilişkin çiftliğin çalışanları, 13 Temmuz 2022’de iş yerlerine geldiklerinde bir müddettir haber alamadıkları Arıkan ve sürücüsü Şerif Eker’in (46) cansız vücutlarını bulmuştu. Bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenen Arıkan ve Eker’in cenazeleri, 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenen merasimin akabinde toprağa verilmişti.

Olaydan bir gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan Tokatspor Kulübü Lideri Ufuk Akçekaya hakkında “tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme”, “bir kabahati gizlemek yahut öteki bir hatanın kanıtlarını gizlemek ya da yakalanmamak hedefiyle öldürme” cürümlerinden iki kere ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açılmıştı.