Engelli bayana cinsel istismara beraat kararı

tarafından
33
Engelli bayana cinsel istismara beraat kararı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde oturan zihinsel engelli Tatlı Dilan E. (27), 4 Ağustos 2021’de konutundan çıktıktan sonra kayboldu. Hoş Dilan E., Etimesgut ilçesindeki parkta yürürken bulundu. 16 saat sonra ulaşılan Tatlı Dilan E.’nin tabiri üzerine, zorla alıkoyma ve cinsel istismar savıyla Muhammet Burak E. (29), gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen kuşkulu, çıkarıldığı hakimlikçe isimli denetimle hür bırakıldı. Muhammet Burak E. hakkında ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılmak’ hatalarından 32 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

SAVCI, ‘RIZA VAR’ DEMİŞTİ

Önceki duruşmada isimli tıp raporunu okuyan mahkeme lideri, Hoş Dilan E.’nin mahzur durumunun dışarıdan bir kişi tarafından fark edilemeyeceğini, fakat tabipler tarafından anlaşılabileceğini belirtti. Mütalaasını açıklayan savcı da Sevecen Dilan E.’nin kendi isteğiyle Muhammet Burak E.’nin yanına gittiğini savunarak sanığın beraatini talep etti.

Ankara 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Muhammet Burak E. ve taraf avukatları katıldı. Avukatları dinleyen mahkeme lideri, yargılamanın son bulacağını söyleyerek sanığa son kelamlarını sordu. Muhammet Burak E., “Suçsuzum, rastgele makûs bir şey yapmadım. Kabahat işlemedim, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, sanığın ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılmak’ hatalarından beraat etmesine hükmetti.