Ersan Şen kimdir? Seçimler öncesi gündeme gelen Ersan Şen kaç yaşında ve nereli?

tarafından
20
Ersan Şen kimdir? Seçimler öncesi gündeme gelen Ersan Şen kaç yaşında ve nereli?

Ersan Şen, 16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çalış kasabasında doğdu. Çocukluğu Çalış kasabasında geçti.

Parasız yatılı öğrenci olarak İstanbul’da Kabataş Erkek Lisesi’nde tahsil gördü. 1983 yılında Kabataş Erkek Lisesi’nden, 1987 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Hukuk tahsilini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde araştırma vazifelisi olarak çalışmaya başlayan Şen, Marmara Üniversitesi’nde hukuk yüksek lisans tahsili gördü.

1989 yılında “Özel hayatın kapalılığı ve korunması” başlıklı tez ile yüksek lisans derecesi aldıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Syasal Bilgiler Fakültesi’nde kamu hukuku alanında doktora yaptı. “Ceza Hukuku açısından sağlıklı ve nizamlı bir etrafta yaşama hakkı” başlıklı tez ile 1994 yılında hekim unvanı aldı.

Akademik hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etti. Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanında çalıştı 1998 yılında doçent, 2004 yılında profesör unvanı aldı Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders vermektedir. Yayımlanmış kitapları bulunur.

Şen, Türk televizyonlarındaki tartışma programlarında sıklıkla konuk olması ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Katıldığı tartışma programlarında öbür iştirakçilerle girdiği polemik ve sert tartışmalar ile bilinir.

Şen, 4 Mart tarihinde 2023 Türkiye genel seçimleri ile birlikte yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için teklif edilirse aday olacağını açıkladı.