EuroLeague: Anadolu Efes’in play-off umudu Ataşehir’de son buldu

tarafından
45
EuroLeague: Anadolu Efes’in play-off umudu Ataşehir’de son buldu

Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 33. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe Beko, alanında Anadolu Efes’i 103-86 mağlup etti.

Bu sonuçla Fenerbahçe, tertipte 19. galibiyetini alarak play-off’a kalma yolunda çok büyük bir adım attı. Turnuvada 17. hezimetini yaşayan son 2 dönemin şampiyonu Anadolu Efes’in ise olağan dönemi birinci 8’de tamamlama ve play-off oynama bahtı kalmadı.

Pota altından tesirli olan Anadolu Efes karşısında Calathes ile skor üreten ve son kısımda dış atışlardan üst üste basketler bulan Fenerbahçe Beko, birinci dönemi 23-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe, oyuna kenardan dahil olan Guduric’in sayılarıyla 14. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 34-24. Micic’in arka arda kaydettiği basketlerle toparlanan Anadolu Efes, 17. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 38-34. Kalan kısımda 3 sayı çizgisinin gerisinden kritik atışlar bulan sarı-lacivertli takım, soyunma odasına 48-40 üstün gitti.

Anadolu Efes, üçüncü dönemde Larkin, Micic ve Clyburn üçlüsünün kazandırdığı basketlerle farkı 2 sayıya kadar indirdi. Fakat son kısımda toparlanan ve taraftarının da dayanağını gerisine alarak farkı tekrar açan Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 72-64 önde girdi.

Dördüncü çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. Anadolu Efes, 34. dakikada farkı 4 sayıya kadar indirdi: 81-77. Fakat lacivert-beyazlı grubun maça ortak olmasına müsaade vermeyen Fenerbahçe, Pierre ve Dorsey’in dış atışlardan kaydettiği kritik basketlerle 38. dakikada 14 sayılık fark yakaladı: 97-83. Sarı-lacivertli ekip, müsabakadan 103-86 galip ayrıldı.

MAÇ SONUNDA GERGİNLİK

Karşılaşmanın bitimine 36 saniye kala Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, topun Anadolu Efesli oyunculardan dışarı çıktığı gerekçesiyle hakemlere konumu ekrandan izleme isteğinde bulundu.

Skor 101-86 Fenerbahçe lehine olduğu anda yaşanan bu itiraza reaksiyon gösteren Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maçın bitimini beklemeden soyunma odasına gitti.

Fenerbahçeli oyuncular, açılan farka karşın son topu kullanmaya hareketlenince, Anadolu Efes’in ABD’li oyuncusu Will Clyburn, üzerine yürüdüğü Fenerbahçe Beko Yardımcı Antrenörü Stefanos Dedas’ı itti.

Bitime 1.1 saniye kala yaşananlar üzerine iki ekip oyuncuları ortasında tartışma çıktı. Hakemler Fenerbahçe kenar idaresi ile Clyburn’e teknik faul çaldı.

Öte yandan sarı-lacivertli taraftarlar, maç boyunca Ergin Ataman’ın aleyhinde tezahüratta bulundu.

Fenerbahçe Beko: 103 – Anadolu Efes: 86

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Juan Carlos Garcia (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Tomislav Hordov (Hırvatistan)

Fenerbahçe Beko: Calathes 14, Dorsey 17, Pierre 17, Hayes-Davis 26, Motley 11, Şehmus Hazer, Tarık Biberovic, Jekiri 8, Guduric 10

Anadolu Efes: Micic 16, Beaubois 8, Bryant 7, Clyburn 21, Zizic 10, Larkin 13, Singleton, Pleiss 3, M’Baye 8

1. Dönem: 23-17

Devre: 48-40

3. Dönem: 72-64